"ZAROBLJENI" MILIONI: Amerikanci ne prestaju da TETOŠE Ruse!

Autor:

Sport

15.04.2022

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob između tima i bivših sponzora.

"ZAROBLJENI" MILIONI: Amerikanci ne prestaju da TETOŠE Ruse!

Foto: Tanjug/AP

Has Formula 1

Ruski sportisti i dalje u kontinuitetu osećaju posledice sankcija koje su uvedene kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine.

U centru pažnje je i dalje bivši vozač Formule 1, Nikita Mazepin. Kompanija njegovog oca Dmitrija, "Uralkali", je prošle sezone bila glavni sponzor američkog tima "Has", ali su nakon invazije raskinuli saradnju sa ruskom kompanijom i Nikita je izgubio mesto u timu.

Takođe, Has odbija da vrati novac koji je Uralkali uložio, tačnije preostalih 12 miliona evra. Takođe, iz američkog tima najavljuju da će tražiti dodatnih osam miliona za izgubljenu korist. Ruska kompanija je to odbila i tražila novac nazad, ali iz Hasa poručuju da po ugovoru imaju pravo da ga raskinu, ako sponzor šteti statusu tima.

 

 

- Za takve bezobrazluke "Uralkali" bi trebalo da tuži tim "Has". Ne treba da rasipamo novac, već ulažemo svoja sredstva u razvoj sporta - poručio je Dmitri Sviščov, predsednik Komiteta Državne dume za fizičku kulturu i sport.

Podsećamo da je porodici Mazepin prethodno oduzeta sva imovina u Ujedinjenom Kraljevstvu koja se procenjuje na oko 120 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading