OVO JE ZASLUGA ČITAVE EKIPE: Veliki uspeh srpske reprezentacije - na ovome neće stati!

Autor:

Sport

13.04.2022

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška juniorska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo.

OVO JE ZASLUGA ČITAVE EKIPE: Veliki uspeh srpske reprezentacije - na ovome neće stati!

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Fenomenalnom i dominantnom igrom Srbija je posle preokreta nadigrala Francusku. Momci koji su u velikoj meri doprineli plasmanu na prvenstvo Starog kontinenta su i Nemanja Antunović i Jovan Perović koji su nakon velikog uspeha za zvanični portal Odbojkaškog saveza Srbije izjavili:

Na početku razgovora, Nemanja je otkrio koliko im znači plasman na Evropsko prvenstvo.

- Mislim da je ovaj dugo čekani plasman na Evropsko prvenstvo, za našu generaciju, Jovanova i moja zasluga. Šalim se, naravno. Cela ekipa je zaslužna zato što ćemo se naći na prvenstvu Evrope i to nije mala stvar. Već sada smo odigrali teške utakmice, a tamo nas očekuju još teže. Svakako da će ovaj plasman značiti za dalji tok naše karijere – zaključio je Antunović.

Jovan i Nemanja kažu da rad sa Nedžadom Osmankačom funkcioniše odlično.

- Neđa je veliki trener kojeg krasi profesionalnost. O njemu dovoljno govore rezultati koje je napravio. Kada smo na terenu, onda se znaju neke mere i granice. Sa druge strane, van terena se potkrade i neka šala – ističu saigrači.

Mladi odbojkaši podelili su sa nama kako su oni počeli da se bave ovim sportom.

- Kao i većina dečaka sam trenirao fudbal. U međuvremenu sam naglo izrastao i uvideo sam da bi trebalo da potražim novi sport. U Baču je osnovan odbojkaški klub Partizan, gde sam i krenuo da treniram. Eto, u odbojci sam i danas, ljubav nije ništa manja i tako će ostati i u budućnosti – iskren je srednji bloker juniorske reprezentacije.

- Ja sam rodom iz Kleka, koji važi za odbojkaško selo. Sa drugarima sam počeo da treniram, ali je i sestra imala uticaj na mene. Iskren da budem, na početku nisam očekivao da ću do ovde dogurati - ističe Perović.

Jovanova sestra Rada sa velikim uspehom nastupa za Železničar iz Lajkovca, sa kojim je prošle sezone osvojila Kup Srbije i ponela nagradu najkorisnijeg igrača u finalu. Mladi odbojkaš nam je otkrio kakav odnos ima sa njom.

- Pošto ne igramo istu poziciju, nemamo baš puno tema o kojima možemo da pričamo što se same igre tiče. Naravno, jedno drugom smo najveća podrška i to se oseti – kaže Jovan.

Za kraj smo pitali predstavnike Srbije na Evropskom prvenstvu koja su njihova očekivanja u nastavku karijere.

- Svaki mladi odbojkaš se nada da će jednog dana zaigrati u nekom od najvećih evropskih klubova. Svakako da je to i naša želja. Ipak, moramo da idemo korak po korak. Naravno, glavni prioritet je i nastup za seniorsku reprezentaciju i odlazak na Olimpijske igre – složni su mladi odbojkaši.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading