KAKO ĆE OVO UTICATI NA SRBIJU: Menja se sistem kvalifikacija, od sada će sve biti drugačije!

Autor:

Sport

07.04.2022

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska odbojkaška federacije objavila je promene koje se odnose na sistem kvalifikacija za Olimpijske igre.

KAKO ĆE OVO UTICATI NA SRBIJU: Menja se sistem kvalifikacija, od sada će sve biti drugačije!

Foto: Starsport

Na osnovu novog sistema, 24 najbolje odbojkaške reprezentacije sa rang liste FIVB biće podeljene u  u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na OI izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Kvalifikacioni turniri će se odigrati od 16. do 24. septembra 2023. u konkurenciji odbojkašica, odnosno od 30. septembra do 8. oktobra u konkurenciji odbojkaša.


Preostalih pet reprezentacija biće poznato po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024. Na osnovu rang liste FIVB biće određeno još po pet reprezentacija u obe konkurencije, a prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Olimpijske igre, a potom najuspešnije rerpezentacije sa FIVB rang liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre, prenosi "Informer".

FIVB je takođe obelodanila da se menja i sitem takmičenja na samim Olimpijskim igrama. U grupnoj fazi 12 najboljih selekcija biće svrstano u tri grupe po četiri reprezentacije, a plasman u četvrtfinale obezbediće po ve reprezentacije iz svetri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading