CILJ JE ZLATO: Ivana Španović samouverena pred početak SP u Berogradu

Autor: Tanjug/Republika

Sport

17.03.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremni smo za start dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici. U Areni je urađen pravi inženjerski poduhvat, pod je podignut na četiri metra, konstrukcija je teška 2.000 tona, ugrađeno je preko 50.000 šrafova, što govori o samoj složenosti, izjavio je predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović.

CILJ JE ZLATO: Ivana Španović samouverena pred početak SP u Berogradu

Foto: Republika

Konferencija za medije uoči dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici

Šampionat sveta počinje sutra i trajaće do nedelje, uz učešće 680 atletičara iz 137 zemalja.

- Hvala Svetskoj atletici i predsedniku Sebastijanu Kou na poverenju. Srbija je najmanja zemlja koja je dobila organizaciju SP. Moram da se zahvalim mnogima koji su nam pomogli, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, sponzorima Dunav osiguranju, Komtrejdu, Voda Voda i Telekom Srbija - izjavio je Jevrosimović na zvaničnoj konferenciji za medije.

Republika

Foto: Republika

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, koja će braniti zlato iz Birmingema 2019, izjavila je da je cilj jasan - nova titula i da se što više približi ličnom rekordu 7,24.

- Očekujem sjajnu atmosferu i siguran sam da će utisak biti još bolji nego 2017. na Evropskom prvenstvu - rekla je Španović.

Ona je dodala da i dalje želi da se takmiči i da smatra da još nije ostvarila svoj maksimum.

- Htela sam da završim karijeru tako što osvojim zlato na Olimpijskim igrama. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez pravog osećaja - rekla je Španović.

Republika

Foto: Republika

 

Prvi čovek Svetske atletike Sebastijan Kou istakao je da je uzbuđen što će se atletičari posle četiri godine ponovo okupiti nakon što je svet prošao kroz komplikovana vremena i prvi put sa publikom posle SP u Dohi 2019.

- Veoma sam zahvalan radu lokalnog komiteta, srećan sam što sam u društvu Veselina Jevrosimovića, njegova je ambicija bila da ubedi političare Srbije da se ovo organizuje, takmičio se u skoku sa motkom, promovisao je ovaj sport u Srbiji, investicije su ogromne i znam da nije daleko dan kada će Srbija tražiti ogranizaciju Svetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je deo sveta koji razume atletiku i njenu važnost u društvu - rekao je čuveni britanski atletičar.

Svoja očekivanja izneo je i najbrži čovek planete Marsel Džejkobs.

- Drago mi je što sam ovde. Bio sam ovde i 2017. godine, ali nisu mi najbolja sećanja. Bio sam favorit u skoku u dalj, ali sam bio loš. Bio sam povređen posle toga, prešao na sprint sa skoka u dalji i postao sam dvostruki olimpijski šampion. Sve se dešava sa razlogom - rekao je Džejkobs, pa nastavio:

- Znam da sad nisam u najboljoj formi. Drago mi je sto sam prestupio u Beogradu pre neki dan na takmičenju, sad sam još više fokusiran na to i da pobedim - zaključio je Italijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading