PADAĆE REKORDI KAO KIŠA: Beogradsku publiku čekaju ISTORIJSKI momenti!

Autor:

Sport

07.03.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša rekorderka ne planira da se zaustavi.

PADAĆE REKORDI KAO KIŠA: Beogradsku publiku čekaju ISTORIJSKI momenti!

Foto: Starsport

Dudaš i Španovićeva

Naša atletičarka Ivana Španović, odnedavno Ivana Vuleta, otkrila je svoje ambicije, ali i zadovoljstvo da učestvuje u predstojećem Belgrade Indoor Meeting.

To takmičenje, koje je dobilo srebrni status Svetske atletske organizacije, predstavlja generalnu probu pred Svetsko prvenstvo u dvorani koje će se održati između 18. i 20. marta.

- Razvitak srpske atletike negde je krenuo osvajanjem prvih medalja i mislim da smo u poslednjih 10 godina napravili ogroman, ogroman, zaista ponavljam ogroman iskorak. I prema samom planiranju takmičenja, nastupima, planu i programu. Prvo smo organizovali Evropsko prvenstvo u dvorani, sada Svetski šampionat. Kandidatura će, koliko znam, biti i za Svetsko prvenstvo na otvorenom. Tako da, sa takvim poduhvatima, iza toga stojimo i mi sportisti koji opravdavamo sva ta uložena sredstva i veru i svo to vreme za osvajanja medalja - rekla je Ivana za domaće medije.

Nije krila ushićenost zbog ove manifestacije.

- I 2017. godine je dvorana izgledala svetski, a tek sada izgleda nestvarno lepo. Sigurna sam da će biti dupke puna i da će organizacija biti na najvišem nivou. Vrlo se radujem ovom mitingu, svima će to biti generalna proba za Svetsko. Moje je veliko zadovoljstvo da pozovem sve ljude koji vole atletiku da dođu i vide svetske rekorde izbliza - dodala je.

 

 

Pored Ivane, glavna zvezda ovog takmičenja je i skakač motkom Armando Duplantis. Međutim i Ivana će ići na obaranje rekorda. Njen rekord u skoku u dalj iznosi 7,24 metra i postavila ga je upravo u Štark areni gde se ovogodišnje takmičenje i održava.

- Ja sam uvek raspoložena. Počela sam lepo sezonu i meni je najbitnije, a to uvek ponavljam, da sam zdrava. Kada sam zdrava ne manjka mi ni motiva ni ambicije, a tako jeste sada. Ne može više da se poželi nego da se brani svetska titula i to u svojoj zemlji pred svojim navijačima - izjavila je Vuleta.

Ona na ovo takmičenje ide bez ikakvog pritiska.

- Sa time se preterano ne opterećujem, zaista iskreno to kažem. Naravno da mi jeste imperative da odbranim tu svetsku titulu dvoranske prvakinje, a sa druge strane želim da se približim što više tom rekordu od 7,24 metara koji sam postavila ovde u Areni. Ne jurim ništa, ali znam šta želim, a to je da sebi ne stvaram nikakav pritisak, već da rasterećena skočim, pa da vidim dokle ću dogurati - istakla je.

Ipak sve je moguće.

- Naravno da želim da se približim tih 7,24. A da li ću biti ispod toga ili možda preko te granice, to niko ne može da zna - zaključila je Ivana.

Belgrade Indoor Meeting održaće se danas, 07.03. u Štark Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading