SPEKTAKL U NAJMNOGOLJUDNIJOJ ZEMLJI SVETA: Otvorene 24. Zimske olimpijske igre!

Autor:

Sport

04.02.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je svečana ceremonija otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu!

SPEKTAKL U NAJMNOGOLJUDNIJOJ ZEMLJI SVETA: Otvorene 24. Zimske olimpijske igre!

Foto: AP

Peking je već 2008. godine bio domaćin letnjih Olimpijskih igara, pa će na ovaj način postati prvi olimpijski dualni grad. Ceremonija otvarnja održava se i ovaj put na Nacionalnom stadionu, čuvenom "Ptičjem gnezdu".

Za organizaciju otvaranja zadužen je Žang Jimou, isti čovek kao i 2008. godine, koji je tadašnjom spektakularnom režijom oduševio ceo svet. On je poručio da će ovogodišnje otvaranje biti nešto drugačije formata, što zbog aktuelne pandemije virusa Kovid-19, što zbog drugačijeg koncepta igara.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović i skijaš Marko Vukićević, jedini predstavnici su Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Zastavu Srbije nosiće Marko Vukićević, kome je ovo treći nastup na igrama.

- Vrlo sam uzbuđen i ponosan sam što ću nositi zastavu Srbije. Mislim da je to san svakog sportiste da nosi zastavu svoje zemlje na najvećem takmičenju. To je moj san koji sam ja sanjao kad sam bio mlađi. Nemam iskustvo, jer nikada do sada nisam nosio zastavu Srbije na ovako velikom takmičenju. Presrećan sam i to će zauvek ostati u mom sećanju. Verujem da će ceremonija otvaranja biti dobro organizovana i da će biti zanimljiva za gledanje svima - rekao je Vukićević.

Na takmičenju će učestovovati gotovo 3.000 sportista u sedam sportova u 15 disciplina, a takmičenja će se održavati u Pekingu, Jancinu i u Džangdjakou u susednoj provinciji Hebej.

Otvaranju igara prisustvuje kineski predsednik Si Đinping, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading