SPREMNI SU: Veruju u čuda, sam odlazak je velika POBEDA!

Autor:

Sport

27.01.2022

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimske Olimpijske igre uskoro počinju. Srbija će i na najvećoj zimskoj smotri svetskih sportista imati dva predstavnika.

SPREMNI SU: Veruju u čuda, sam odlazak je velika POBEDA!

Foto: Tanjug/AP

Srpski skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević spremni su za put u Peking, a svoja očekivanja izneli su na konferenciji za medije pred sam polazak.

- Ja sam dobro. Doživela sam pad pre sedam dana, ali dobro sam, oporavak ide svojim tokom. Optimistična sam. Daćemo sve od sebe i dajemo sve od sebe da budem spremna za svoje trke. Plan je da vozim spust i alpsku kombinaciju. U ovoj situaciji bi bio rizik da vozim i super dži - rekla je Ignjatovićeva

Ona će nastupiti u spustu i alpskoj kombinaciji, dok je odustala od superveleslaloma zbog pomenute povrede kolena.

- Moji ligamenti su u redu. Od četvrtka je stanje za 50 odsto bolje. Iznenađena sam da to tako dobro ide, jer mi je koleno izgledalo kao košarkaška lopta. Verujem u čuda. Dugo nisam skijala slalom, tako da jedva čekam kobinaciju. Malo je sreća na mojoj strani jer su trke polovinom februara, imam vremena da se oporavim. Žao mi je što idemo samo nas dvoje, ali to je motiv da zablistamo.

Republika

Foto: Tanjug

Nevena Ignjatović

 

Srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja Zimskih Olimpisjkih igara nosiće Marko Vukićević:

- Srećan sam što mogu da idem, jer sam imao poteškoće koje se tiču povreda. Doživeo sam težak pad u Švajcarskoj i poslednje dve godine sam svaki dan radio na tome da se vratim na staze i igre u Pekingu su bile moj glavni cilj. Meni je sam odlazak već lična pobeda. Spreman sam i uzbuđen. Predstavljaćemo Srbiju na najbolji mogući način, pružićemo maksimum - rekao je Vukićević.

I on će se u Pekingu takmičiti u dve discipline – superveleslalomu i spustu.

- Spust je moja glavna disciplina. Najviše nada polažem u tu trku. Mada ne volim da pričam o rezultatima. Uvek idem sa stavom da dam svoj maksimum u tom trenutku. Skijanje je nepredvidiv sport, ne zavisi sve od samog sportiste. Mi radimo na tome da pomerimo granicu i da budu bolji rezultati. U sportu nema obećanja, nadamo se što boljem ishodu. Izlazimo na ovu stazu prvi put, biće zanimljivo.

Republika

Foto: Tanjug

MArko Vukićević

 

Kada je reč o terminima izlaska na stazu Vukićević će nastupiti 6. februara u spustu u 4 časa ujutru po našem vremenu. Dva dana kasnije voziće superveleslalom u istom terminu. Ignjatovićeva je odustala od superveleslaloma planiranog za 11. februar, pa će prvu trku voziti 15. kada je na programu spust od 4h ujutru. Dva dana kasnije čeka je alpska kombinacija, spust počinje u 3.30, a slalom u 7h po našem vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading