NIJE MOGLO BOLJE: Srbija ima tri kluba u ELITI!

Autor:

Sport

02.02.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seniori Atletskog kluba Apatin i Leposavić i seniorke Atletskog kluba Srem na crti sa najboljim evropskim kros trkačima.

NIJE MOGLO BOLJE: Srbija ima tri kluba u ELITI!

Foto: Pixabay

Portugalski grad Oeiras koji se nalazi na samo 17 kilometara od Lisabonam, od 4. do 7. februara biće domaćin najboljim evropskim klubovima koji će nastupiti na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu evropskih šampiona u krosu sa više od 350 takmičarki i takmičara.

Republiku Srbiju će na Kupu evropskih šampiona gde su plasman izborile šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, predstavljati u muškoj seniorskoj konkurenciji ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu za 2021. godinu i AK Leposavić iz Leposavića vicešampion Srbije za 2021. godinu, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti Atletski klub Srem iz Sremske Mitrovice, šampionska ekipa na Prvenstvu Srbije u krosu, koje je održano 23. oktobra 2021. godine u Somboru.

 

 

Atletski klub Apatin u Portugaliji nastupiće u sastavu: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i pojačanje iz AK Srem Mirko Mauna, vođa delegacije na takmičenju biće predsednik kluba Goran Čegar.

Atletski klub Leposavić činiće delegacija u sastavu: Aleksandar Neševski (kapiten ekipe), Miloš i Aleksandar Krstić, Nikola Ljumović, dok je uloga vođe tima poverena Zoranu Jevremoviću.

Atletski klub Srem na takmičenju će nastupiti u sastavu: Aleksandra Kostadinović (kapiten ekipe), Jovana Šubatlija, Vanja Valović, vođa ekipe biće Bojan Komlenić.

Sve tri ekipe put Lisabona kreću u petak (4.2.) u večernjim časovima sa aerodroma u Budimpešti,

Ovogodišnje izdanje Kupa Evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 57 po redu i jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 39 put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara Evropske atletike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading