TUGA NA MARAKANI: Zvezda ostala bez VELEMAJSTORA!

Autor:

Sport

19.12.2021

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga za crveno-belu porodicu.

TUGA NA MARAKANI: Zvezda ostala bez VELEMAJSTORA!

Foto: Republika

Marakana

Šahovski velemajstor i član Crvene zvezde Boško Abramović preminuo je u Beogradu u 71. godini života.

On je rođen u Zrenjaninu 14. februara 1951. godine, a šahom je krenuo da se bavi sa 11 godina. U Beograd se preselio 1970. godine i od tada se aktivno uključio u šahovska takmičenja.

Nacionalni majstor je postao 1979, internacionalni majstor 1980, a velemajstor 1984. Pored aktivnog igranja šaha radio je i kao šahovski trener, prvo u ŠK Rakovica, a posle u ŠK Agrouniverzal i drugim klubovima. Abramović je bio i član reprezentacije, te je doprineo da ekipa osvoji tri zlatne medalje na Balkanijadama u Atini, Baili Herkulani i Banja Luci.

Republika

Foto: Šahovski savez Srbije

Plasirao se za međuzonski turnir u Bilu 1993. kao jedini Jugosloven i podelio je 16-20. mesto od 73 učesnika. Prvih 10 igrača sa ovog turnira su se kvalifikovali za Turnir kandidata. Bio je i selektor državne reprezentacije.

Kao član Agrouniverzala osvojio je dva Kupa Jugoslavije i tri ekipna prvenstva. Poslednjih nekoliko godina bio je član Crvene zvezde.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading