NENAD BOROVČANIN O BOKS-SPEKTAKLU U BEOGRADU: Na SP stižu Tajson, Forman i Stalone! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.09.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, bio je gost Srpskog telegrafa, a u intervjuu za naš list govorio je o brojnim detaljima u vezi sa Svetskim prvenstvom, koje će se održati u Beogradu (24. oktobar - 6. novembar).

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Nenad Borovčanin u poseti Srpskom telegrafu

Ko će biti gosti na SP u Beogradu?

- Dolazak su potvrdili Majk Tajson, Džordž Forman i Roj Džons džunior. Čekamo potvrdu Silvestera Stalonea, ali blizu smo dogovora. To su imena koja će doći na ceremoniju otvaranja, a to je spektakl koji ne treba propustiti. Ceo svet znaće da su oni posetili Srbiju.

Kako je krenula priča oko kandidature?

- Pre tri godine, kada sam postao predsednik saveza, hteo sam da organizujemo neko juniorsko prvenstvo Evrope ili sveta. Ipak, predsednik Aleksandar Vučić rekao je: "Što ne bi organizovali SP za seniore." On je dao svu logistiku, pomogli su i prijatelji iz BS Rusije i njihove vlade. Dobili smo i jake sponzore, a generalni je kompanija "Gazprom".

O kojem broju takmičara govorimo?

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Novinar Srpskog telegrafa i Nenad Borovčanin

- Trenutno imamo prijavljenih 67 država, ali u narednim danima, prema najavama, očekujemo da ukupan broj bude preko 100 država i 1.000 takmičara iz celog sveta. Sigurno je da će ovo SP biti jedno od najmasovnijih u prethodnih 30 godina. Sigurno su i tome doprinele nagrade koje AIBA dodeljuje jer zlato vredi 100.000 evra, srebro 50, a bronza 20.

Očekujete li medalju za Srbiju?

- Srbija čeka medalju 27 godina, ali ja ne bih prognozirao. Naši bokseri posvetili su se SP u poslednjih godinu dana i dosta su motivisani. Nije tu samo nacionalno priznanje, nagrade i novac, već se u njima vidi da su prave patriote. Ja verujem da će neko, a možda i više njih osvojiti medalju.

Da li će deo tima biti i Veljko Ražnatović?

- Oko Veljka i svih ostalih zavisi od selektora Piperskog. On prati sve i vodi, a ja se u struku ne mešam nikada.

Kakva je saradnja sa Milošem Bikovićem?

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Nenad Borovčanin - predsednik BSS

- Miloš je ambasador prvenstva i sa njim sarađujemo odlično. Dao je veliki doprinos i tek će u kampanjama za besplatnu školu boksa za decu do 18 godina.

Kada kreće prodaja karata?

- Karte kreću od ponedeljka. Prodavaće se po KOVID protokolu. Veliko je interesovanje i verujem da će prvi kontingent otići brzo. Za drugi kontingent zavisi od situacije s koronavirusom.

Od Rusa nacionalni trening-centar

Koliko znači pomoć Rusije?

- Pričali smo već o "Gazpromu", ali moram da napomenem drugu stvar. Dobili smo novac od Rusije za izgradnju nacionalnog trening-centra, a sve je praćeno dogovorom predsednika Vučića i Umara Kremleva, predsednika Svetske bokserske federacije. Projekat je završen, u narednih 15 dana biramo između tri lokacije i krećemo u proces dobijanja dozvola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading