SPEKTAKL U BEOGRADU: Svetski dan boksa uz čas Roj Džonsa i bogat zabavni program!

Autor:

Sport

26.08.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojimo sitno do početka velikog boks spektakla koji će biti održan u srcu srpske prestonice, na platou ispred spomenika Kneza Mihaila.

Republika

Foto: BSS

Svetski dan boksa u Beogradu

Beograd i Srbija su domaćini Svetskog dana boksa, epicentar planetarnog obeležavanja dana plemenite veštine. U organizaciji Međunarodne boks federacije (AIBA) i Bokserskog saveza Srbije u petak 27. avgusta 2021. sa početkom od 18 časova kreće spektakl koji će naš glavni grad izbaciti u svetsku orbitu sporta koji datira od samih početaka civilizacije, a danas najvećeg globalong sporta.

Od prvih Antičkih olimpijskih igara koje su se održavale u Grčkoj, od 8. veka pre nove ere, do dana današnjeg živi i sport magičnog četverougla, pesnica, snage, hrabrosti, na kraju i džentlmenstva što je poslednji čin svakog boks meča u vidu zagrljaja i čestitki ljutih rivala.

Svu raskoš plemenite veštine moći ćemo videti na svečanoj proslavi Svetskog dana boksa u Beogradu koju će otvoriti promo treningom Roj Džons Junior i 500 boksera koji će činiti špalir u boji srpske zastave. Legendarni američki bokser ponovo u srpskoj prestonici, gde je pre dva meseca bio gost i kao promoter Svetskog prvenstva u boksu najavio ovaj događaj koji će biti održan u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine.

Foto: BSS

 

Svetska bokserska superzvezda ovaj put u ulozi profesora plemenite veštine, na javnom času koji će biti poklon iz Beograda celom svetu. Roj Džons je ime koje zaslužuje svaku pažnju i duboki naklon kada je sport i boks u pitanju, jedan od najspektakularnijih sportista ikada, koji iza sebe ima 75 borbi, 65 pobeda i koji je karijeru počeo u poluteškoj kategoriji, a uspeo je da osvoji sve titule u teškim kategorijama. Sada će biti tu za nas, za svet, za boks i objasniti nam zašto je boks plemenita veština i zašto je to njegova ljubav i životni poziv koji ni u 52. godini života ne napušta.

Republika

Foto: BSS

 

Za sve ljubitelje boksa organizatori su spremili i sedam međunarodnih borbi u ringu, od kojih će dve biti sa reprezentativkama Srbije Jelenom Zekić i Milenom Matović. Tri borbe u kategoriji pionira promovisaće srpsku školu boksa, a specijalni gosti biće legende ex-Yu ringa koji su nosioci najsjajnijih odličja sa najvećih svetskih takmičenja. Beogradu i svetu pokloniće se i aktuelni olimpijski pobednici iz Tokija, a sve ćemo moći pratiti u živom prenosu na TV Arena, kao i putem zvaničnog youtube kanala AIBA.

Program će voditi srpske zvezde umetnosti i glume Miloš Biković i Anđelka Prpić, dok će se u zabavnom programu publici, gostima i sportistima predstaviti muzički asovi Goran Bregović. predstavnice Srbije na Evroviziji 2021. grupa Hjurikejn i Senidah.

Republika

Foto: BSS

 

Finansijski nosilac ovog svetskog događaja pod zvezdanim nebom srpske prestonice, organizaciono potpomognut od strane BSS, je AIBA koja će ostaviti i donaciju srpskom boksu u vidu pet bokserskih ringova, 200 bokserskih džakova i 400 pari rukavica koji će biti podeljeni širom naše zemlje klubovima za razvoj škole plemenite veštine.

- Veliki događaj je pred nama, kako za srpski boks, tako i sport uopšte. Biće ovo velika i spektakularna najava događaja koji će okupiti krem svetskog boksa u našoj Areni, a to je Svetsko prvenstvo koje nam evo kuca na vrata. Ostalo je 60 dana do najveće smotre boksa na planeti, a uvertira tome je spektakl na Trgu u Beogradu i čas boksa koji će održati šampion i jedno od najvećih imena ikada u ovom sportu Roj Džons Junior, dok će nas u pod svodovima Arene pozdraviti takođe asovi i velike sile boksa Majk Tajson i Ivander Holifild. U samom finalnom danu Svetskog prvenstva mečeve za zlato najaviće legendarni Silvester Stalone koji je u filmskom ulogom u kojoj je tumačio boksera Rokija Balbou postao i ostao simbol istrajnosti, moćnog ratnika u ringu i večitog protagonistu pozitivnih ljudskih osobina ono što u srži boks i jeste. Velika je čast i zadovoljstvo da naša zemlja poznata po velikim šampionima ringa, po tom što smo bili svetska sila u ovom sportu, sada ponovo živi punim plućima kada je boks u pitanju, što smo domaćini istoriji i ljudima koji nose prefiks istorija uz svoje ime jer su ostavili dubok pečat u boksu i njegovoj tradiciji- zaključio je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading