TERZIĆ UPOZORAVA NAKON POBEDE: Opuštanje nikako ne valja!

Autor:

Sport

29.08.2021

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u osmini finala Evropskog prvenstva u Beogradu selekciju Mađarske sa 3:0 u setovima. Tako su izabranice Zorana Terzića zakazale meč sa Francuskom koja im stoji na putu do polufinala.

Republika

Foto: Starsport

Srbija je u četvrtfinalu prvenstva Evrope

Nakon meča najiskusnija srpska odbojkašica Maja Ognjenović istakla je da ipak nije bilo lako prići ovom meču:

- Nije lako bilo igrati večeras. Teško je igrati protiv ekipe od koje znaš da si bolji i da igraš na višem nivou, tu su iznenađenja uvek moguća i ne smemo se opustiti. Ali sve je dobro prošlo, mi smo  četvrtfinalu i to je najbitnije - istakla je Maja Ognjenović koja se zatim osvrnula na narednog protivnika, selekciju Francuske. 

- Mislim da ćemo morati da se pripremimo mnogo ozbičjnije na motivacionom planu. Ne možemo nekako sa ovim pristupom stići daleko. Falilo je energije večeras. Utakmice četvrtfinala su ipak pune adrenalina i nadam se da će nas to dodatno motivisati - zaključila je Maja Ognjenović. 

Selektor Srbije Zoran Terzić nije blistao od sreće ni posle ove maksimalne pobede.

- Devojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog preteranog truda, motivacije i želje… I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više - istakao je Terzić.

Foto: Starsport

Zoran Terzić

Selektor Srbije pohvalio je mladu reprezentaciju Francuske, koja je naredni rival evropskih i svetskih šampionki na 32. Evropskom šampionatu u Beogradu.

- One su ubedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima… Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre - zaključio je selektor Srbije - Zoran Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading