SAVIĆ RAZOTKRIO MISTERIJU: Tokom finala u Tokiju je PREKRŠIO ZLATNO PRAVILO!

Autor: Republika

Sport

20.08.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dejan Savić je svojim potezom u finalu Olimpijskih igara u Tokiju pokazao da je pravi šampion i fer-plej protivnik.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Savić

Zlato u Tokiju propratio je emotivni oproštaj šestorice nosilaca najtofejnije generacije srpskog sporta.

Savić je prekršio svoj običaj da u slučaju obezbeđenog trijumfa pozove tajm-aut i zahvali se igračima na vrhunskim partijama koje su pružali.

Savić je na svoj šeretski način krenuo sa obrazloženjem zašto je odustavo od tog poteza:

- Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje... - ispričao je nasmejani selektor Dejan Savić u podkastu "Pod kapicom".

- Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz - našalio se on.

- Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam hteo da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu (selektor Grčke prim. aut.) i nisam mogao to da uradim jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut - objasnio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading