SRPKINJE VEĆ VIĐENE U NAREDNOJ RUNDI: Održan žreb za Svetsko prvenstvo u rukometu!

Autor:

Sport

13.08.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je održan žreb za Svetsko prvenstvo za rukometašice. Kada se sve sagleda, može se reći da su reprezentativke Srbije dobro prošle.

Republika

Foto: Starsport

Ipak neće biti tako lako. 

Srpkinje će se u grupi naći zajedno sa olimpijskim vicešampionom Rusijom, Poljskom i Kamerunom. Kako se čini velike su šanse da se naše devojke nađu u narednoj fazi.

Podsetimo se, sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji je takav da će se iz osam grupa po prve tri plasirati u narednu fazu nadmetanja.

A nakon glavne runde koja će se igrati u četiri grupe sa po šest timova, po četiri prvoplasirane selekcije osiguraće plasman u četvrtfinale.

Prema održanom žrebu, sastavljene su sledeće grupe:

Grupa A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija;

Grupa B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska;

Grupa C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4;

Grupa D: Holandija, Švedska, Severna Amerika i Karibi 1, Azija 5;

Grupa E: Nemačka, Mađarska, Češka, Slovačka;

Grupa F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo;

Grupa G: Hrvatska, Azija 2, Južna i Centralna Amerika 1, Severna i Centralna Amerika 3;

Grupa H: Španija, Austrija, Južna i Centralna Amerika 2, Azija 6;

Treba napomenuti da još uvek nisu poznati svi učesnici pošto se čekaju završeci šampionata u Aziji, Južnoj i Centralnoj Americi kao i Severnoj Americi.

Naš selektor Uroš Bregar je prilično optimističan da će naše devojke uspeti da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

- Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja.

Bergam je takođe istakao da Srbiji neće biti lako u narednoj fazi takmičenja.

- Posle preliminarne, verujem da idemo u sledeću fazu takmičenja, a tamo nas čekaju tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A koju čine Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Sve su to odlične ekipe - zaključio je selektor Srbije, Uroš Bregar.

Svetsko prvenstvo u Španiji na programu je od 1. do 19. decembra ove godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading