Francuzi POTUKLI Dance i osvojili olimpijsko zlato!

Autor:

Sport

07.08.2021

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija Francuske se trijumfom nad Skandinavcima okitila najsjajnijim odličjem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje reprezentativaca Francuske

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je zlato na OI u Tokiju pošto je u finalu savladala Dansku rezultatom 25:23.

Prvo poluvreme proteklo je u egal borbi, koju su Francuzi preokrenuli u svoju korist pred sam kraj. Serijom od tri gola, kojom su od 9:8 došli do 12:9, pokazali su da, iako su u meč ušli kao blagi autsajderi, imaju snage da se izbore za novo zlato na Olimpijskim igrama.

Kako je krenulo drugo poluvreme, izgledalo je da su Danci u nokdaunu. Došla je Francuska do velikih +6 u nekoliko navrata (16:10, 17:11, 18:12) sve dok Danci nisu vezala tri gola i tako uneli dramu u ovaj meč na deset minuta pred kraj. Samo jedan pogodak delio je dve selekcije i pred poslednjih pet minuta.

Činilo se da i tada Francuzi imaju sve u svojim rukama, ali je Danska imala šansu da u bukvalno poslednjem minutu dođe do produžetka. Odlučili su se Skandinavci na riskantan potez, igrali su sa igračem više u polju bez golmana, ali su ispustili loptu i dali Francuzima zlato na tacni. Fabregas tu šansu nije propustio i preko celog terena je postigao gol vredan zlatne medalje.

Najefikaniji u pobedi kod Francuza bio je Nedim Remili sa pet pogodaka, dok su po tri postigli Dika Mem i Ugo Deska. Kod Danaca je sasvim očekivalo dominirao Mikel Hansen sa devet golova iz 16 pokušaja, a šest je dao Matijas Gidsel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading