MORA MNOGO BOLJE U ČETVRTFINALU: Srpkinje uz dosta muke SRUŠILE nezgodne Korejke!

Autor:

Sport

01.08.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su se plasirale u četvrtfinale Olimpijskih igara uz dosta muke, pošto su u poslednjem meču grupne faze savladale selekciju Južne Koreje rezultatom 65:61.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbija - Južna Koreja

Srpkinje su bile apsolutni favoriti u ovom meču, ali mnogo muke su Korejke napravile evropskim šampionkama u ovom meču.

Gledali smo dosta neefikasno prvo poluvreme, jesu naše devojke serijom od 9:1 otvorile meč, ali nekoliko neshvatljivih poteza i loš procenat skoka u napadu su nas skupo koštali.

Uspele su nekako protivnice da pogode dve brze trojke i osujete izabranice Marine Maljković da se odlepe, iako je razliku u kvalitetu bila itekako vidljiva. Posle prvih 10 minuta košarke je bilo 17:10 za naš tim.

Foto: Tanjug/AP

 

Nastavile su se greške i u napadu i u odbrani, ali u reviji promašaja ipak su naše devojke više pogađale. U jednom momentu je prednost bila dvocifrena, ali uspevaju Korejke da odu na "veliki odmor" sa minus osam 32:24.

Uspele su Korejke da dobiju treću četvrtinu, ali je Crvendakić sprečila da rivalke povedu po prvi put u meču, pa je na kraju trećeg perioda bilo 50:44.

Nije išlo našim devojkama ni u nastavku, pa su Korejke posle 35 minuta igre uspele da preuzmu vođstvo. Vratila je Srbija minimalnu prednost 2 minuta pre kraja, a onda je Jelena Bruks krenula u solo akciju i pogodila uz kontakt za vođstvo od plus 4.

Na kraju smo naplatili sve skokove u napadu kojih nije bilo, pa su naše devojke na iskustvo slavile protiv nezgodnih Korejki.

Do pobede su Srbiju predvodile Crvendakić sa 15, Krajišnik sa 14, Anderson sa 12 i Bruks sa 11 poena.

Kod Južne Koreje istakle su se Đihjun Park sa 17 i Danbi Kim sa 15 poena.

Srbija u četvrtfinale ide kao drugoplasirani tim iz grupe A, gde je završila iza maksimalne Španije. Dalje ide i Kanada, dok je Južna Koreja ispala.

Košarkašice će posle žreba saznati ko će im biti rival u borbi za polufinale. Žreb je u ponedeljak od 06:00 po našem vremenu. Sada je samo jasno da Srbija ne može da igra sa Španijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading