DEVET STRANACA NA PARKETU, TAKO NE MOŽE! Velika legenda ŽESTOKO OPLELA po Zvezdi i Partizanu!

Autor: Republika

Sport

01.08.2021

15:41

Oglasio se i izazvao buru na Jadranu.

Starsport

Pejdž protiv Lojda - detalj sa Večitog derbija

Hrvat Mirko Novosel uputio je kritike na račun abaligaša zbog broja stranaca koji nastupaju u regionalnom takmičenju, a posebno se dotakao situacije u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Novosel od starta nije krio stav da podržava takmičenje na Jadranu, ali su se u međuvremenu pojavili brojni problemi u njegovom funkcionisanju.

 Srbija ima svoje razloge zašto razmišlja tako, Hrvatska ima svoje, ali generalno su mišljenja tu negde. Ja sam od starta bio zagovornik ABA lige, ali dogodilo se nešto što nisam mogao da predvidim. recimo, ptravila su takva da jedan igrač tokom sezone može da igra za nekoliko klubova, što je nedopustivo. Dalje, smatram da su stranci ti koji uništavaju talente u obe zemlje, samim tim i košarku. Sećam se jednog nedavnog derbija između Crvene zvezde i Partizana. U jednom trenutku od deset igrača na terenu devetorica su bili stranci i samo jedan domaći! To tako ne ide, ne može… - rekao je Novosel za "Maxbetsport".

Starsport

Stranci su "rak rana" - Mirko Novosel

Hrvat je posebno analizirao stanje u struci.

– Slažem se u potpunosti da postoji veliki problem sa trenerima i u Hrvatskoj i u Srbiji. Politika nekadašnjek Košarkaškog saveza Jugoslavije je bila takva da je sve bilo usmereno na pfravljenje igrača, a od toga su korist imali i klubovi i reprezentacija. Da nešto treba promeniti, treba, jer bi bilo nedopustivo da Srbija i Hrvatska, recimo, propuste i neko naredno veliko takmičenje – zaključio je Mirko Novosel.

Komentari (1)

Loading
nije to nista

10.08.2021 12:42

sada ce Partizan imati 9 stranaca od deset igraca..