Nina: Bez pomoći Vučića i BSS ne bih otišla u Tokio

Autor:

Sport

16.07.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina Radovanović biće prva Srpkinja koja će učestvovati na olimpijskim igrama i predstavljati Srbiju u boksu.

RepublikaFoto: BSS
Nina Radovanović

Zahvaljujući predsedniku države Aleksandru Vučiću i bokserskom savezu Srbije obezbeđena su u poslednji čas neophodna finansija sredstva inače sad trenerima u nedelju krenuti na daleki put.

- Poseban osećaj je kada predstavljate svoju zemlju, ponesete zastavu i budete među sportom elitom. Uverena sam da ću svoj zadatak uraditi na pravi način - istakla je Nina Radovanović, danas posle treninga u Košutnjaku, gde odrađuje završne pripreme, posle sparinga koje je obavila u Bugarskoj.

RepublikaFoto: BSS
Nina Radovanović

Ona će se takmičiti u kategoriji do 51 kilogram, a kako ističe, protivnice uglavnom poznaje.

- Od nas 26, znam bar 70 odsto rivalki i otprilike znam kako ću se kretati sa njima. Videćemo, dosta će zavisiti i od žreba. Nadam se da će mi se malo i sreća osmehnuti, na nekim poslednjim takmičenjima nisam je imala, ako izuzmemo to što sam na kraju izborila vizu kao prva na svetskoj rang listi. Ja sam zreo borac, bavim se boksom više od 10 godina i negde je primereno da mi se u skorijem periodu i desi neki rezultat - poručila je Nina.

Foto: BSS
Nina Radovanović

Radovanovićeva ističe da joj korona protokoli i nedostatak publike neće predstavljati problem.

- Mi smo prethodnih godinu dana na turnirima imali približno iste uslove organizacije kao što nas čekaju u Tokiju, bez izlazaka i jasne rute. Dosta sam se adaptirala na taj koncept i biću fokusirana na mečeve. Biće vremena za uživanje posle.

Foto: BSS
Nina Radovanović

Posebnu zahvalnost onaj je izrazila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Bokserskom savezu Srbije.

- Veliko hvala predsedniku Aleksandru Vučiću. Kada je OKS rekao da nema dovoljno sredstava, predsednik Srbije je reagovao i obezbedio neophodne finansije za mene i moj tim. Taj osećaj je zaista poseban. Hvala i Bokserskom savezu Srbije i njenom čelniku Borovčanin u, koji je dosta učinio za mene na ovom putu za Tokio. Nadam se da ću se odužiti medaljama u periodu koji nastupa. Treba da se istakne da Savez radi sve bolje, boks je godinama bio skrajnut, pogotovo gde sam ja kao žena na neki način bila diskreditovana kada su u pitanju moji rezultati i od same javnosti. Sada se to menja i tu smo da rušimo predrasude i donesemo rezultat - zaključila je Nina Radovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading