Patrijarh blagoslovio vaterpoliste pred Olimpijske igre

Autor:

Sport

09.07.2021

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije ugostio je danas srpske vaterpolo reprezentativce koje je blagoslovio pred put na Olimpijske igre u Tokiju uz poruku da će uspeh sigurno postići ako budu jedinstveni.

RepublikaFoto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
Vaterpolisti kod Patrijarha Porfirija

Ispred Vaterpolo saveza Srbije, patrijarhu Porfiriju predsednik saveza Viktor Jelenić poklonio je plaketu, dok je vaterpolo kapicu sa brojem dva patrijarhu poklonio kapiten reprezentacije Filip Filipović.

U Patrijaršiji su bili i drugi članovi Vaterpolo saveza Srbije, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Patrijarh je vaterpolistima poručio da postići uspeh ne zavisi samo od toga koliko su oni dobri, nego i od toga ko je s druge strane.

Kako je pojasnio, ti koji su sa druge strane nisu neprijatelji, već učestvuju u igrama uz duh takmičenja ko će biti bolji.

RepublikaFoto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
Filip Filipović sa Patrijarhom Porfirijem

Patrijarh kaže i da je smisao takmičenja da budemo bolji od sebe, a da u pobedi prepoznajući drugog prepoznamo da je i taj drugi, iako je izgubio, učestvovao u radosti naše pobede.

- Olimpijske igre su borba za vrlinu - poručio je patrijarh i naveo da je u prevodu antičke poslovice na srpski "U zdravom telu, zdrav duh" izostavljeno da je potrebno moliti se za zdrav duh u zdravom telu.

- Iz te poslovice izvlačimo zaključak da je cilj igara iskazivanje vrline, a Olimpijske igre su mesto gde se slavi vrlina - kazao je patrijarh.

Poželeo je uspeh vaterpolistima uz poruku da budu bolji od sebe i uz molitvu Bogu da rezultat bude najbolji.

- Ako budete kao jedan organizam, uspeh je zagarantovan - poručio im je patrijarh uz želje i molitvu da se vrate sa medaljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading