Državno finale Igara na Zlatiboru, najmlađi sportisti pokazuju talenat

Autor:

Sport

04.07.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi prava "poslastica" za mališane.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE
Detalj sa takmičenja po gradovima

Najlepša sportska priča za najmlađe sportiste, dečake i devojčice nastavlja svoj put po Srbiji. Kako to učesnici vole da kažu „Čarolija koja traje“, od 5. do 9 jula osvojiće jednu planinsku lepoticu. Državno finale

Dunav osiguranje sportskih igara mladih biće održano na Zlatiboru od  5. do 9. jula. Školarci će se takmičiti u basketu 3 na 3, turniru Lino između dve vatre, odbojci, atletici, rukometu, tenisu, stonom tenisu, malom fudbalu i šahu.

Foto: SIM SRBIJE
Crtica sa takmičenja u rukometu

Biće to još jedna prilika za talentovane dečake i devojčice iz cele Srbije da se druže, sklapaju nova prijateljstva, a svakom od njih obezbeđena je besplatna vožnja gondolom i poseta Dino parku, kao poklon ovih preduzeća. U skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa takmičenja na Zlatiboru održaće se po grupama i trajaće pet dana. Učesnici će biti smešteni u Ustanovi studentskih odmarališta „Ratko Mitrović“ i iz Sportskih igara mladih i ovim putem koriste priliku da se zahvala zaposlenima i generalnom direktoru Nenadu Borovčaninu. A kao iznenađenje organizatori pripremaju i posete poznatih sportista i trenera, koji će se družiti sa učesnicima.

- Jedva čekamo da počnu takmičenja. Želimo da pobedimo, ali moram da istaknem da rezultat nije u prvom planu, jer pre svega ove Igre služe da upoznate nove prijatelje i da se lepo provedete. Ipak, motiv je sigurno plasman na Regionalno finale u Splitu. Tamo će najbolje čekati plaže i more, ali i takmičenja – istakla je Mina Đurđević, košarkašica Crvene zvezde, čija ekipa je pobedila na turniru Igara u Beogradu.

Posle Zlatibora ostaju još dva Državna finala u malom fudbalu i odbojci na pesku. Završnica Coca-Cola kupa u malom fudbalu, tradicionalno najatraktivnija na Igrama, održaće se 10. jula u Šapcu, uz veliku podršku Grada Šapca i direktan prenos finala na televiziji Sport klub, kao svojevrsna uvertira  za finale Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je na programu dan kasnije na čuvenom londonskom Vembliju.

Na kraju, 12. jula, u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom, na programu je završnica u odbojci na pesku.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije za 2021. godinu počele su u Priboju 9. aprila, a spektakularna svečana ceremonija otvaranja održana je 25. juna na letnoj pozornici „Vrelo“ u Sokobanji, uz koncert  Jelene Rozge. Karavan radosti i prijateljstva posetio je 36 gradova i opština ove sezone, a najbolji sa Državnih finala obezbediće plasman u Split, gde će se družiti i takmičiti sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Igre su i ove godine podržali brojni sportisti na čelu sa ambasadorom SIM Nemanjom Matićem, a uz fudbalera Mančester junajteda sa mališanima su se družili i osvajači olimpijskih medalja košarkaši Žarko Paspalj i Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativci Aleksandar Rašić i Marko Marinović, legendardni odbojkaši Slobodan Boškan i Željko Tanasković, bivši kapiten i trener Crvene zvezde Boško Đurovski, trofejni vaterpolista Strahinja Rašović, atletičarka Amela Terzić, kajakaš olimpijac Bojan Zdelar, fudbaleri Uroš Matić, Milan Jezdimirović, Dragan Čadikovski i drugi.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE
Nemanja Matić podržao SIM

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine kompanija Coca-Cola, UEFA Foundatin, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica i Naftna industrija Srbije. A od nedavno napravljen je dogovor o saradnji na regionalnom nivou sa FIDA (Svetska šahovska asocijacija). 

Foto: SIM SRBIJE
Obraćanje premijerke Ane Brnabić

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

 Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading