BEOGRAD JE SPREMAN ZA ŠOU: Glavni grad Srbije postaće epicentar sveta atletike, NA SERBIA OPEN DOLAZI I VELIKI ŠAMPION!

Autor:

Sport

17.02.2021

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atletika će biti na meniju u glavnom gradu Srbije od 24. februrara, kada se možemo radovati nastupu jednog od najboljih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aktuelni svetski prvak u skoku sa motkom, Armand Duplantis, nastupaće u Beogradu

Ostalo je još sedam dana do Otvorenog prvenstva Srbije (Serbia open) u atletici u dvorani. Prva zvezda takmičenja u Beogradu 24. februara biće Armand Duplantis, aktuelni svetski rekorder u skoku motkom.

Šveđanin je zablistao prošle godine. Prvo je u dvorani u Birmingemu preleto 6,18 metara i postavio apsolutni svetski rekord, da bi onda u Rimu sa 6,15 postavio najbolji planetarni rezultat na otvorenom, koji je dugo držao Sergej Bubka.

- Obaranje rekorda na otvorenom je bilo ostvarenje sna. Još uvek mi je teško da poverujem kako sam na večnoj listi nadmašio Sergeja Bubku - izjavio je 21- godišnji Šveđanin uoči dolaska u Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Armand Duplantis

U glavni grad Srbije dolazi prvi put u životu.

- Veoma sam uzbuđen što ću se takmičiti u Atletskoj dvorani u Beogradu. Čuo sam da su uslovi sjajni i nadam se dobrom ostvarenju - rekao je Šveđanin.

Jaku konkurenciju u skoku motkom imaće u Brazilcu Tijago Brazu, aktuelnom olimpijskom šampionu u ovoj disciplini, prenosi "Sport klub".

 

Na takmičenju u Beogradu će učestvovati svi najbolji srpski reprezentativci predvođeni Ivanom Španović. Serbia open biće i poslednja prilika za ostvarenje normi za Evropsko prvenstvo u dvorani u poljskom Torunu. Zbog pandemije koronavirusa neće biti dozvoljeno prisustvo publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading