SPORTSKI SAVEZ DODELIO GODIŠNJE NAGRADE: Veliko priznanje za urednika Srpskog telegrafa!

Autor: Republika

Sport

14.02.2021

20:35

Zbog epidemiološke situacije, dodelu godišnjih priznanja za 2020, Sportski savez Beograda nije održao kako je to bilo ranijih godina, svečano u Gradskoj Skupštini.

Foto:Sportski savez Srbije
Šefu deska Srpskog telegrafa Draženu Ostojiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog novinara u 2020.

Komisija je odredila laureate, a nagrade su podeljene u prostorijama SSAB u Tiršovoj, u skladu sa epidemiološkim merama koje su propisane od strane nadležnih državnih organa. Predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević delio je priznanja.

- Uprkos velikim izazovima i problemima koje je izazvala epidemija korona virusa, 2020. godina je bila veoma uspešna za Sportski savez Beograda. Srpski sport, a posebno sport u Beogradu je opstao. Nije bilo lako, ali uspeli smo da prevaziđemo sve to. Naša priznanja imaju tradiciju i želimo da ovoj manifestaciji i nagradama damo još veću vrednost u godinama koje su pred nama. Organizacija na čijem sam čelu je postigla zavidne rezultate, pre svega na polju realizacije svojih redovnih aktivnosti, ali i kapitalnog dela,monografije beogradskog sporta. Nakon početka promocije monografije,reakcija sportske javnosti bila je i više nego pozitivna, na šta smo veoma ponosni. Sport je, ne samo srpski nego i beogradski brend. U ovom gradu je stvarano mnogo šampiona, održan je veliki broj svetskih i evropskih takmičenja, a nadamo se da će godine koje dolaze biti još srećnije i uspešnije za sport u Beogradu – poručio je mr Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda.

Najupečatljiviji utisak u 2020. ostavili su Nemanja Majdov (džudo,olimpijski sport), mlada Andrea Arsović (streljaštvo, olimpijski sport), Andrea Stojadinov (džudo, olimpijski sport) i Željko Ćirković (košarka u kolicima, sport osoba sa invaliditetom), koji su po izboru SSAB najbolji sportisti Beograda u ovoj godini.

Foto:Sportski savez Srbije

Sportskom savezu Grocke dodeljena je plaketa za najbolji teritorijalni savez, Rvački savez Beograda proglašen je za najbolji gradski granski savez, a Sportsko društvo Radnički za najbolju sportsku organizaciju u 2020. godini. Nagrada za životno delo pripala je dugogodišnjem generalnom sekretaru SSS Danetu Korici, sportski stručnjak godine je Ljubiša Majdov, a sportski funkcioner Ivan Đorđević. Šefu deska Srpskog telegrafa Draženu Ostojiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog novinara u 2020.

 

Inače, za upravu SSAB nema stajanja. Generalni sekretar Nikola Penić je sa svojim timom pripremio Vanrednu elektronsku sednicu Skupštine SSAB, koja je održana u petak. Od 112 članova Skupštine SSAB, glasalo je čak 90 i usvojena je jedina tačka dnevnog reda – Odluka o dopuni Poslovnika o radu. Tako da su se sada stekli uslovi da se u slučaju nastavka epidemija korona virusa, sednice Skupštine mogu po potrebi održavati i preko mejla.

Komentari (0)

Loading