Lije suze cela bivša Juga: Tragedija u Zagrebu, preminula legendarna Milka Babović...

Autor:

Sport

26.12.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu nam iz Zagreba.

RepublikaFoto: youtube.com/ApArchive/prinstscreen
Milka Babović

Danas je u 93. godini preminula bivša atletičarka i čuvena televizijska novinarka Milka Babović.

- Nažalost istina je, Milka je noćas preminula. Telo izgleda ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako ju je prebolela i pokazivali znače ozdravljenja, ipak nije izdržala - potvrdio je novinar Jura Ozmec za 24sata. hr.

Jer, samo dan nakon što je proslavila 92. rođendan (rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju), legendarna televizijska komentatorka smeštena je u bolnicu u Zagrebu jer je ustanovljeno da je pozitivna na korona virus.

Uprkos godinama, ova vrlo vitalna i još lucidna doajenka sportskog novinarstva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kako je pisao “Jutarnji list”, zaražena je korona virusom.

 

Milka je bila hrvatska atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka koja se specijalizovala za prenose umetničkog klizanja.

- Ja sam hrvatska sportistkinja iako su mi to neki zbog porekla osporavali. Moji su koreni odasvud, otac mi je bio Crnogorac, majka sremska Nemica koja je detinjstvo provela u Francuskoj. Očev otac, moj ded, ratovao je s Turcima pod Skadrom - rekla je svojevremeno Milka Babović.

Njeni komentari umetničkog klizanja ostaće zauvek u legendi, jer svi koji su imali sreće da je slušaju znaju šta je “dvostruku aksl” ili “trostruki tulup”.

Neka joj je laka zemlja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nataša

30.01.2021 11:08

Hvala Milka za vse užitke ob tvojih odličnih športnih komentarjih, vsem tvojim pa iskreno sožalje.