PUTIN UZVRAĆA UDARAC: Rusija NAPADA CAS zbog uvrede predsedniku!

Autor:

Sport

18.12.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud za sportsku arbitražu izazvao je veliki skandal kada je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu zabranio prisustvo na svim sportskim dešavanjima, uključujući i Olimpijske igre. Sada je on odlučio da uzvrati udarac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rusija će uložiti žalbu na Putinovu dvogodišnju zabranu prisustvovanja sportskim događajima

Visoki zvaničnici u Rusiji uveliko rade na žalbi koju će poslati na adresu suda u Lozani, pošto bi Putin u suprotnom bio pod zabranom sledeće dve godine. 

Jedan od njih je zamenik direktora saveta za spoljne poslove Vladimir Džabarov, koj smatra da je ovaj potez mimo svih okvira zakona.

- Njihova odluka je nečuvena. Prelazi sve granice. Naravno da ćemo se žaliti. Nećemo dopustiti da ovakva uvreda prođe nekažnjenja - istakao je Džabarov.

Čak je i Kremljin reagovao na ovu odluku.

- Žalimo što je CAS doneo takvu odluku. Nama je najbitnije da naše atlete neometano učestvuju na svim tim događajima u budućnosti. Samo neka oni ostanu u formi, a mi ćemo da se pobrinemo za sve ostalo - dodao je portparol za medije iz Kremljina Dimitri Peskov.

 

 

 

Nije poznato šta su tačni razlozi iza Putinove zabrane, ali zasigurno nemaju bilo kakve veze sa sportom, već sa političkim manipulacijama.

Ova odluka suda u Lozani došla je u isto vreme kada i ona da Rusiji skrate zabranu takmičenja sa četiri na dve godine zbog kontroverznog skandala sa potencijalno nameštenim doping testovima, ali to svakako znači da zastavu "zbornaje komande" nećemo videti ni na sledeće dve Olimpijade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading