Da li Pulev može da REŽIRA BOKSERSKO IZNENAĐENJE VEKA? Džošui "u glavi više ne žive dušmani", Bugarin SPREMAN DA ŠOKIRA SVET!

Autor:

Sport

12.12.2020

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras ćemo imati priliku da prisustvujemo još jednom bokserskom spektaklu, kada pesnice budu ukrstili Entoni Džošua i Kubrat Pulev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Džošua večeras protiv Kubrata Puleva brani svoje titule

Svet boksa konačno je sustigao ostale sportove u borbi protiv Kovida, pa će se večeras po prvi put dva boksera boriti u "boks-balonu" sličnom onom koj je NBA orkestrirao.

Ta dvojica biće Bugarin Kubrat Pulev i WBA, IBF, WBO i IBO šampion Entoni Džošua, koj je svestan da mu potencijalna "Bitka za Britaniju" sa Tajsonom Fjurijem ovisi od pobede.

Ipak, kako sam tvrdi, to mu ne stvara dodatan pritisak, pošto je Fjurija i ostale "dušmane" konačno izbacio iz glave. 

- Niko od tih likova više ne živi u mojoj glavi. Između Fjurija i Vajldera i njihovih napada, ispalo je kao da sam ja slaba karika u diviziji. To ne može biti dalje od istine, a to ću večeras i dokazati - jasan je šampion.

RepublikaFoto: twitter.com/Anthony Joshua
Ako je verovati Džošui, Fjuri, Vajlder i ostali rivali više mu nisu na umu

Naravno, to mu neće biti nimalo lako protiv motivisanog i ponosnog veterana i nokaut majstora kakav je Pulev, čega je svestan i Džošuin menadžer i poznati bokserski promoter Edi Hern.

- Zastrašujuć je. Svaki put kada ga vidim, prođe me jeza. Pozdravili smo se pesnicama kada je stigao u balon, a ruka dobro što mi nije utrnula od bola. Zamolio sam ga da više to ne radi, al mi se samo smejao i govorio mi da sam slabić - istakao je Hern.

 

 

Iako ima zdrav repsekt prema protivniku, Džošua je svestan da mu bukvalno stotine miliona funti zavise od ove tuče, pošto u slučaju da izgubi od super-borbe sa Fjurijem nema ništa.

Ne bi bio ni prvi put da Britanac izgubi od "mnogo goreg" borca, pošto je Džošui titule prošle godine već oteo Meksikanac Endi Ruiz u trenutku koj važi za možda i najveće iznenađenje u istoriji boksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džošua je već jednom izgubio od "goreg", kada ga je Endi Ruiz nokautirao i uzeo mu titule

Bilo kako bilo, Kubrat Pulev potpuno je drugačija životinja, pa će Bugarin koj do sada u karijeri ima skor 28-1, uz 14 nokauta, bez sumnje dati sve od sebe da šokira svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading