(VIDEO, FOTO) PRAZNIK SPORTA NA UBU: Održane prve Seoske igre u 2020. godini

Autor:

Sport

13.09.2020

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počele su Seoske igre Sportskog saveza Srbije za 2020. godinu.

RepublikaFoto: SSS
Seoske igre

Prvi domaćin bila je opština Ub, a Sportski savez opštine Ub prihvatio je izazov da organizuje takmičenje za manje od dve nedelje i tako probije led sa manifestacijom pod svim merama sprečavanja širenja zaraze i modifikovanom sistemu.

Zahvaljujući velikoj podršci lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Darkom Glišićem, koji uvek ima razumevanja i pomaže sportu, takmičenje je organizovano u selu Vrelo, rodnom mestu Nemanje Matića, na najvišem nivou, a reakcije učesnika su bile veoma pozitivne.

RepublikaFoto: SSS
Pobednički tim

Oni stariji su se sećali "kako je to nekad bilo" i prepričavali dogodovštine u pauzama takmičenja.

Tako su se nadmetala četiti sela - Trlić, Pambukovica, Brgule i Vrelo, u 10 disciplina. Najveća
borba vodila se za prvo mesto u nadvlačenju konopca, u narodnom rvanju takmičari pokazali
i veštinu i snagu.

 

 

 

RepublikaFoto: SSS
Rvanje

Sve ekipe su se na kraju takmičenja razlikovale u samo 2 boda. Ekipa Trlića pobedila je u disciplini obaranje ruku, posle čitavog dana nadmetanja zauzeli su 4. mesto.

RepublikaFoto: SSS
Obaranje ruku

Treće mesto zauzela je Pambukovica, kojoj je pehar uručio direktor KJP Đunis Saša Milićević. Žestoka borba se vodila do samog kraja između Brgule i Vrela. Izjednačeno je bilo i nakon poslednje discipline - prelaska poligona, pa je odlučivao veći broj osvojenih pobeda po disciplinama.

RepublikaFoto: SSS
Treće mesto

Vrelo je osvojilo prvo mesto u fudbalu bez primljenog i sa 11 postignutih golova, bili su najbolji i u odbojci, bacanju kamena i skoku u dalj i sa četiri osvojena prva mesta plasirali se na veliko finale Seoskih igara SSS 26. i 27. septembra u Vrnjačkoj Banji.

RepublikaFoto: SSS
Pobednički pehar je uručen

Pehar za drugo mesto ekipi Brgule uručila je predsednica Skupštine opštine Ub Ivana Nikolić, dok je pobednički pehar Vrelu uručio ispred Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum, a prelazni pehar opštine Ub zamenik predsednika opštine Aleksandar Jovanović Džajić.

RepublikaFoto: SSS
Ivana Nikolić uručuje pehar za drugo mesto

Tako su dokazali da stanovnici Vrela nisu dobri samo u fudbalu već i u tradicionalnim disciplinama. Domaćini su sumirali utiske, predsednik opštine Ub Glišić poručio je da će Seoske igre postati tradicija na Ubu, da je oduševljen idejom i realizacijom i želi da tradiciju vrati u ovu opštinu.

RepublikaFoto: SSS
Govor u Ubu

Čelni ljudi Sportskog saveza opštine Ub predsednik Nebojša Živanović i generalni sekretar Dejan Maksimović mogu biti zadovoljni celokupnim takmičenjem, učesnicima je nedostajala publika, pa svi jedva čekaju sledeću godinu kada ćemo, nadamo se, moći da uživamo u sportu u potpunosti.

RepublikaFoto: SSS
Bacanje kamena s ramena

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading