Udovičić: Otkazivanje kvalifikacija otežava pripreme za OI

Autor:

Sport

04.03.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je Međunarodni olimpijski komitet saopštio da Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju neće biti odložene zbog koronavirusa, dodajući da je zbog tog virusa bilo pojedinih otkazivanja kvalifikacionih takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug
Vanja Udovičić

Odgovarajući na pitanja novinara na Kopaonik biznis forumu, Udovičić je kazao da pomeranja tih evropskih i svetskih takmičenja, koji su kvalifikacioni, otežava proces pripreme i kvalifikovanja za naše sportiste.

- Istina je da postoje pomeranja određenih takmičenja u narednom periodu što otežava proces pripreme i kvalifikovanja za naše sportiste. Ja sam siguran da će naši sportisti ostvariti norme i kvalifikovati za Olimpijske igre, kao i da će pokazati pun kapacitet - rekao je Udovičić.


Ističe da je sport takav da se sportisti moraju prilagođavati uslovima, kao i da su uslovi jednaki za sve, dodajući da je koronavirus globalna pretnja kako za druge nacije, tako i za nas.

 - Drago mi je da se ostalo pri stavu da se Olimpijske i Paraolimpijske igre održe. Siguran sam da ćemo ove godine oboriti rekord po broju osvojenih medalja i da ćemo trend da smo četiri puta bolji svake godine po broju osvojenih medalja nastaviti i ove - rekao je Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading