Ministar Udovičić se sastao sa predsednikom Međunarodne federacije za školski sport!

Autor:

Sport

02.03.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić susreo se sa predstavnicima Međunarodne federacije za školski sport (ISF), predsednikom Loranom Petrinkom i generalnim sekretarom Federacije Hrvojem Čustonjom, koji borave u Srbiji povodom Generalne skupštine na kojoj će biti izabran novi potpredsednik Međunarodne federacije za školski sport.

RepublikaFoto: Promo foto
Loran Petrinka, Hrvoje Čustonja, Vanja Udovičić i Željko Tanasković

Susretu je prisustvovao i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Republike Srbije, koji ove godine slavi značajan jubilej – 50 godina postojanja.

Zahvalivši se na poseti predstavnicima Federacije i primljenom priznanju za značajan doprinos školskom sportu, ministar Udovičić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva upravo motivacija dece da uđu u sistem školskog sporta i da se kao takav još više razvija kroz brojna školska i međunarodna takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto

- Priznanje da je naš višegodišnji rad u oblasti školskog sporta uspešan stiglo je od Međunarodne federacije za školski sport, koja je prepoznala naš trud i zalaganje i omogućila nam da organizujemo i niz međunarodnih školskih takmičenja u proteklih nekoliko godina.

Prvi put u istoriji, Srbija je bila domaćin školskih međunarodnih takmičenja u raznim sportovima. Bili smo domaćini Svetskog školskog prvenstva u odbojci 2016. godine, dve godine kasnije Srbija je dobila domaćinstvo Svetskog školskog prvenstva u košarci 3x3, dok smo 2019. u Beogradu ugostili mlade fudbalere na Svetskom školskom prvenstvu u fudbalu.

RepublikaFoto: Promo foto

Na sva tri prvenstva oborili smo rekorde u broju takmičara. Potvrda da smo bili dobri domaćini i da smo dobri organizatori je dobijanje još jednog domaćinstva, Svetskog školskog prvenstva u rukometu 2020. godine. U planu su i druge sportske manifestacije namenjene mladim sportistima- rekao je Udovičić.

Visoki zvaničnici su razgovarali i o realizaciji prve Školarijade 2021, za decu koja pohađaju osnovnu školu, što je srpski idejni projekat. Iste godine u Srbiji će biti održano i Svetsko prvenstvo u Orijentiringu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading