ZLATNI KRAJ NAJLEPŠE BAJKE: Evo koga više nećemo videti u bazenu - SEDMORICA se opraštaju od reprezentacije!

Autor:

Sport

08.08.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije doneli priredili su veliku radost svojoj zemlji osvajanjem zlatne olimpijske medalje. Ipak, uprkos zlatnom odličju ima razloga i za tugu.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Savić i vaterpolisti Srbije

Naime, čak sedmorica vaterpolista Srbije oproštaju su se od igranja za državni tim. Ovim finalom je stavljena tačka na blistavu generaciju.

Finalni meč protiv Grčke bio je poslednji u reprezentaciji za Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića, Stefana i Branislava Mitrovića.

Koliko ova imena vrede selekciji Srbije i Srbiji uopšte, govori podatak da zbirno imaju čak 192 trofeja sa srpskom selekcijom. Osvojili su sve što se moglo osvojiti, Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva, svetsku ligu i svetski kup, mediteranske igre, i to više puta. 

Prednjači Filipović ukupno 35 odličja, dok Prlainović i Duško Pijetlović imaju po dva manje. Stefan Mitrović se medaljom okitio u 26 navrata, Gojko Pijetlović u 25, a Milan Aleksić 24.

Na kraju, Branislav Mitrović je tokom reprezentativne karijere uzeo 16 medalja.

Šta reći a ne pokloniti se takvoj igračkoj karijeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading