GRČKA ZVER PREDVODI HELENE! Legendarni as SAOPŠTIO spisak! Tu su i DVA ljubimca grobara!

Autor:

Sport

09.06.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasilis Spanulis odredio kandidate za kvalifikacioni olimpijski turnir.

GRČKA ZVER PREDVODI HELENE! Legendarni as SAOPŠTIO spisak! Tu su i DVA ljubimca grobara!

Foto: star sport

Vasilis Spanulis

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke, Vasilis Spanulis, danas je saopštio širi spisak od 18 igrača koji će se takmičiti na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu.

Legendarni as je na klupi nacionalnog tima Helena, podsetimo, nasledio Dimitrisa Itudisa, koji je dao otkaz posle debakla na prethodnom Mundobasketu u Manili.

Na spisku se nalazi košarkaš Milvokija i jedna od najvećih NBA zvezda, Janis Adetokumbo, koji je svakako među najzvučnijim imenima u svetskoj košarci. Pored njega, za Grčku će igrati i Kostas Slukas i Nik Kalates, koji su propustili prošlogodišnje Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Starsport

Janis Adetokumbo

Osim ovih igrača, na spisku su se našli i Kostas Papanikolau, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Joanis Papapetru, Konstantinos Mitoglu, Tomas Vokap, Joanis Kuzeloglu, Nikos Hugaz, Kostas Adetokumbo, Vasilis Haralampopulos, Dimitris Moraitis, Panajotis Kalaicakis, Vasilis Toliopulos, Neoklis Avdalas i Mihalis Luncis.

Košarkaši Grčke će se pripremiti za kvalifikacioni turnir odigravanjem prijateljskih mečeva protiv reprezentacija Poljske, Crne Gore i Bahama.

Olimpijski kvalifikacioni turnir biće održan od drugog do sedmog jula u Pireju. U grupi A će se takmičiti Slovenija, Novi Zeland i Hrvatska, dok će u grupi B biti Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Samo pobednik kvalifikacionog turnira izboriće plasman na Olimpijske igre, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading