KAKVA VEST! PARTIZAN ĆE IGRATI EVROLIGU I SLEDEĆE SEZONE! Grobari u EKSTAZI!

Autor:

Sport

24.05.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakve vesti za crno-bele!

KAKVA VEST! PARTIZAN ĆE IGRATI EVROLIGU I SLEDEĆE SEZONE! Grobari u EKSTAZI!

Foto: Starsport

KK Partizan

Kako prenosi "Sportal", Partizan je dobio potvrdu da će i naredne sezone biti deo Evrolige, jer će sigurno dobiti jednu od pet specijalnih pozivnica!

Ovo je velika vest za sve grobare koji su posle sumornog perioda i ubedljivog poraza u finalu od večitog rivala dobili najlepše moguće vesti.

Iako je Crvena zvezda osvojila titulu u AdmiralBet ABA ligi, direktor Evrolige je demantovao njihovo direktno učešće u ovom elitnom takmičenju.


Uprkos tome što su se pojavile spekulacije o promeni formata takmičenja i mogućem ulasku klubova iz Dubaija, za sada nema zvaničnih promena. Konačan spisak učesnika za narednu sezonu biće poznat u julu, a odluka o dodeli specijalnih pozivnica zavisi od čelnika elitnog takmičenja. Važno je napomenuti da će klubovi koji budu dobili pozivnice morati da plate visoku sumu od 750.000 evra kako bi učestvovali u Evroligi, što je povećanje od 50% u odnosu na prethodne godine.
Republika

Foto: Starsport

Partizan i Zvezda u Evroligi

Podsetimo, Paulis Motijunas, direktor Evrolige, je rekao sledeće:

- Nema više šampiona. Nije da pobediš i uđeš. To nije situacija. Mesto (u domaćim ligama) više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da predstavim kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju.


Iz Crvene zvezde su istakli da im je još u februaru garantovano mesto u Evroligi ukoliko osvoje trofej Jadrana, ali se čini da ih je Partizan preduhitrio i pre njih rezervisao svoju kartu za elitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading