NE ZANIMAJU GA AMERIKANCI, ITALIJA ILI LITVANIJA NEĆE NAM BITI RIVALI NA OI: Svetislav Pešić opet ima drugačije viđenje košarke

Autor:

Sport

22.04.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kari "stručnjacima" prepustio spekulacije, videćemo ko će biti u pravu.

NE ZANIMAJU GA AMERIKANCI, ITALIJA ILI LITVANIJA NEĆE NAM BITI RIVALI NA OI: Svetislav Pešić opet ima drugačije viđenje košarke

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u C grupi sa američkim drim timom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku na kojem favoriti biti Italija i Litvanija. I dok ceo košarkaški svet priča o sudaru "orlova" sa NBA zvezdama, za našeg selektora Svetislava Pešića to nije ništa važniji meč od preostala dva u grupi. Naprotiv, sve ostale analitičare nazvao je ironično vrlo kompetentnima.

- Ne znam šta bih rekao, teško je reći da li je to dobro ili ne. Takva je volja žreba. Naravno, ljudi se već bave prognozama, svi pričaju o utakmici sa Amerikancima, a ja više razmišljam o drugim mečevima, jer i ostali rivali su podjednako jaki. Ima i "stručnjaka", koji tvrde da nije to "ona prava" Amerika, što je bila nekad. Takvi samo pričaju o Amerikancima i sve znaju - rekao je Pešić u intervjuu za časopis Trener.

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

Takođe, ni kada je u pitanju potencijalni treći rival, Kari ne deli opšte mišljenje košarkaške javnosti.

- Italija ili Litvanija? Ne zaboravite da je i Portoriko mnogo jak, pritom, kod njih se igraju kvalifikacije. Sve je otvoreno, videćemo - zaključio je Pešić.

Podsetimo, pripreme "orlova" za let ka Francuskoj odvijaće se u tri faze, a zvanični početak je 24. juna. U Staroj Pazovi će Srbija raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni. Prva provera je protiv Holandije 5. jula, a potom protiv Turske dva dana kasnije. Sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula.

Dan kasnije i let za Abu Dabi. Tamo su na programu mečevi sa Australijom 16. jula i "drim timom" 17. jula. To će biti dobra uvertira za duel dve selekcije na startu grupne faze 28. jula. Po završenom poslu u Abu Dabiju, sledi povratak u Beograd kako bi se završile pripreme. Očekuje se da će "orlovi" odigrati još jednu utamicu u Areni, ali protivnik nije poznat. Put Pariza, krenuće 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading