PARTIZAN I ZVEZDA SIGURNI U POLUFINALU! KLS PRESEKAO: Gledamo košarku još dugo!

Autor:

Sport

12.04.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneta su nova pravila.

PARTIZAN I ZVEZDA SIGURNI U POLUFINALU! KLS PRESEKAO: Gledamo košarku još dugo!

Foto: Starsport

Na današnjoj sednici, Skupština Košarkaške lige Srbije (KLS) je usvojila sistem i kalendar takmičenja u Superligi za ovu sezonu, prema predlogu Predsedništva KLS. U ovogodišnjem takmičenju za titulu šampiona države učestvovaće sedam klubova, od kojih će pet biti učesnici AdmiralBet ABA lige: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP, dok će Vojvodina i Spartak predstavljati dve prvoplasirane ekipe iz KLS.

Sistem takmičenja i plasman u plej-of

Superliga će biti podeljena u dva dela, a direktan plasman u polufinale plej-ofa obezbediće tri srpska kluba sa najboljim plasmanom u AdmiralBet ABA ligi: Crvena zvezda, Partizan i Mega. Ostale ekipe će se boriti za četvrto mesto u plej-ofu, pri čemu će Borac igrati sa drugoplasiranim timom iz KLS, dok će FMP odmeriti snage sa šampionom KLS. Važno je napomenuti da će Borac i ekipa iz Železnika imati prednost domaćeg terena u ovom razigravanju.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Partizan

Određivanje domaćeg terena i kalendar takmičenja


Prema Propozicijama takmičenja, prednost domaćeg terena u polufinalu određuje se na osnovu plasmana u AdmiralBet ABA ligi. Termini polufinalnog razigravanja zakazani su od 19. aprila do 6. maja, dok će finale razigravanja biti održano od 10. do 24. maja. Polufinalne serije plej-ofa igraće se od 2. do 7. juna, dok će finale plej-ofa biti na programu od 10. do 17. juna.

Prilagođavanje rasporeda zbog Olimpijskih igara

U slučaju da se plej-of AdmiralBet ABA lige završi ranije, postoji mogućnost pomeranja termina plej-ofa Superlige Srbije. Ovo prilagođavanje ima za cilj da se reprezentaciji i selektoru Pešiću omogući što više vremena za pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading