KLS KOPIRA EVROLIGU I NBA! Inovacije u Srbiji, stiže moderna tehnologija!

Autor: M. M.

Sport

11.04.2024

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudije će nositi kameru.

KLS KOPIRA EVROLIGU I NBA! Inovacije u Srbiji, stiže moderna tehnologija!

Foto: Starsport

Košarkaška liga Srbije donela je odluku da primeni modernu tehnologiju koja se već koristi na utakmicama NBA i Evrolige. Cilj ove odluke je podizanje regularnosti takmičenja na najviši mogući nivo. Sudije će na utakmicama domaćeg šampionata nositi "gopro" kamere na grudima, koje će beležiti video i audio zapis. Prvi put, ovakvu kameru nosio je arbitar Uroš Obrknežević na utakmici poslednjeg kola KLS između OKK Beograda i Metalca iz Valjeva.

Ova inovacija će omogućiti bolji uvid u tok utakmice kako gledaocima, tako i neposrednim akterima utakmica - igračima i trenerima. Snimci će biti od koristi i u promotivne svrhe, a omogućiće i bolje razumevanje odluka sudija, kao i komunikaciju između igrača, trenera i sudija. Plan je da kamere budu implementirane direktno u dresove sudija, što predstavlja značajan korak napred u praćenju i unapređenju kvaliteta košarkaških takmičenja.

Košarkaška liga Srbije poslednjih godina ostvarila je značajan napredak u organizacionom i kvalitativnom smislu. Pionir je u regionu uvođenjem instant riplej sistema i elektronskih zapisnika, što je doprinelo podizanju kvaliteta takmičenja. Takođe, napredak se ogleda i kroz veće ulaganje u timove, povećanu posetu, kao i rezultate srpskih klubova u ABA 2 ligi, gde su zauzeli tri prva mesta na kraju ligaškog dela takmičenja.

Ova inicijativa predstavlja važan korak ka modernizaciji i unapređenju košarkaškog takmičenja u Srbiji, te se sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj i implementacija novih tehnoloških rešenja na sportskim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading