KAKAV ŠOK ZA GROBARE! EFES DRASTIČNO SMANJIO ŠANSE PARTIZANU DA SE DOMOGNE PLEJ-INA! Sada samo Zvezda može da pomogne!

Autor:

Sport

05.04.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav peh za crno-bele...

KAKAV ŠOK ZA GROBARE! EFES DRASTIČNO SMANJIO ŠANSE PARTIZANU DA SE DOMOGNE PLEJ-INA! Sada samo Zvezda može da pomogne!

Foto: Evroliga

Anadolu Efes je napravio ogromno iznenađenje i slavio u gostima protiv Fenerbahčea u 33. kolu Evrolige rezultatom 82:80!  

Košarkaši Partizana su pobedom nad Albom sinoć napravili veliki korak prema plej-inu i da bi otišli u doigravanje bilo je potrebno da pobede Valensiju na svom terenu 12. aprila, ali postojao je još jedan ogroman uslov da bi se to desilo - Efes je večeras morao da izgubi od Fenerbahčea, što se nije dogodilo!

Grobari su tokom čitavih 40 minuta morali da "grizu nokte" u nadi da će rezultat biti povoljan po njihov tim, ali avaj... U Istanbulu je viđen jedan pravi derbi u kom su obe ekipe pokazale izuzetan takmičarski karakter i nijedna nije htela da se preda do samog kraja. Samo šest poena iznosila je najveća razlika u korist jednog tima u prvom poluvremenu, da bi Fener na najveću pauzu otišao sa četiri poena prednosti.

U trećoj i četvrtoj četvrtini identična priča - rezultatska klackalica. Ekipe su se smenjivale u vođstvu ogroman broj puta, a svu neizvesnost prekinuo je smanjio odlični Buboa trojkom na 33 sekunde do kraja za +5, nakon što se Fener vratio posle nekoliko vezanih grešaka gostiju. Ipak, posle toga nije bilo spasa iako je Gudurić pogodio jednu veoma tešku trojku, pošto je Šejn Larkin postigao odlučujuće poene, a Hejs-Dejvis promašio šut za pobedu domaćih! Kakva utakmica!

Sada postoje dva scenarija prema kojima Partizan može da ostvari plasman na deseto mesto tabele. Oba podrazumevaju pobedu Partizana nad Valensijom, uz uslov da Efes bude poražen na meču protiv Crvene zvezde. I dok će Efes nakon duela sa Fenerbahčeom biti domaćin crveno-belima, Baskonijine dve izgubljene utakmice vode crno-bele dalje. A jedna od njih potencijalno će se završiti povoljno - budući da Baskijci igraju trenutno protiv Reala.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading