POTPUNA LUDNICA U VALENSIJI: Jednog najavili, a dolazi trener koji NIJE ZNAO SVA SLOVA KAD JE ŽOC HARAO EVROPOM

Autor:

Sport

05.04.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi evroligaški čas držaće mu najbolji ikada.

POTPUNA LUDNICA U VALENSIJI: Jednog najavili, a dolazi trener koji NIJE ZNAO SVA SLOVA KAD JE ŽOC HARAO EVROPOM

Foto: www.profimedia.rs

Poraz od Asvela sa čak 29 poena razlike u Evroligi košta je Aleksa Mumbrua posla u Valensiji. Španski mediji najavili su da će na klupi u Beogradu protiv Partizana, u odlučujućem 34. kolu za crno-bele u koje mogu overiti prolaz u plej-in, sedeti Tomas Lamas, koji je vodio rezervni tim, ali su ipak izabrali drugo rešenje.

Naime, novi trener Valensije biće mladi Ćavi Alber (36), koji će dobiti priliku da pokaže svoje umeće. Ova odluka, iako hrabra, dolazi u trenutku kada je ekipa praktično izgubila priliku da ode dalje, pa sada imaju vremena da eksperimentišu.

 

 

A Ćavi Albert je upravo to jer je postavljen na mesto prvog trenera Valensije, iako nema obilje iskustva u vođenju seniorskih ekipa. Prethodno iskustvo obuhvata vođenje mlađih kategorija, gde se istakao osvajanjem titule na Evroliginom "Next Generation" turniru. Takođe, Alberta krase uspesi u vođenju mlađih timova Valensije, što je svakako bio važan faktor prilikom donošenja odluke o njegovom imenovanju.

A prvi evroligaški čas ove sezone, a ko zna možda i jedini, držaće mu Željko Obradović. Sa devet titula prvaka Evrope Žoc je najtrofejniji trener Starog kontinenta. Ono što je posebno interesantno je da Alber nije znao ni da čita kada je Obradović već harao Evropom. Naime, on je rođen 1987, a Obradović je sa Partizanom 1992. osvojio Kup evropskih šampiona. Sledeće godine je ponovio uspeh sa Huventutom, kojeg je savladao u epskom finalu u Istanbulu trojkom Aleksandra Đorđevića.

Foto: Starsport

Obradović i igrači Partizana

Inače, iako će Alberta ograničiti vreme za demonstriranje svog taktičkog umeća, ova prilika predstavlja važan korak u njegovoj karijeri. Njegova sposobnost donošenja pravih odluka u ključnim momentima biće stavljena na test, a njegova sposobnost da se izbori za poštovanje i bolji status u klubu će biti ključni faktori za dalji razvoj njegove karijere.

Ova neočekivana promena izazvala je brojne reakcije u javnosti. Mnogi su iznenađeni radikalnim potezom uprave Valensije, ali istovremeno postoji i veliko interesovanje kako će se Ćavi Albert snaći u novoj ulozi. Svi sa nestrpljenjem iščekuju kako će se situacija dalje razvijati pod vođstvom mladog trenera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading