SUDAR BRAĆE U BEOGRADU: Arena će cela biti crveno-bela

Autor:

Sport

04.04.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda večeras dočekuje Olimpijakos u 33. kolu Evrolige.

SUDAR BRAĆE U BEOGRADU: Arena će cela biti crveno-bela

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras od 19 časova Olimpijakos u pretposlednjem, 33. kolu Evrolige uz direktan prenos na portalu Republika i televizijskom programu Sport klub 3. Utakmica u Areni za domaćina neće imati rezultatski značaj jer je odavno izgubio šanse za plasman u plej-in, dok će za atinske crveno-bele, u slučaju pobede u gostima, to biti overavanje pozicije u plej-ofu i to verovatno sa šeste pozicije.

Naime, bez obzira na ishod poslednja dva kola, Zvezda će zauzeti 16. poziciju jer je trenutno sa učinkom 11-21. Međutim, ekipa će uložiti maksimalne napore da pobedi grčki tim, koji se trenutno nalazi na šestom mestu sa skorom 20-12. Trener Zvezde, Janis Sferopulos poručio je pred meč da se njegova ekipa suočava sa izuzetno jakim protivnikom, ali da će igrati sa najjačom postavom u ovom trenutku. Interesantno, Olimpijakos je njegov bivši klub, pa ga sigurno vežu jake emocije.

Republika

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

- Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sada se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku i motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo - rekao je Sferopulos

On se osvrnuo i na Olimpijakos za kji tvrdi da ima iskustvo i kvalitet, te da se trenutno bori za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Kako je rekao grčki tim je napravljen sa ciljem plasmana na fajnal-for, ali je to samo dodatni izazov za Crvenu zvezdu. On očekuje izuzetno uzbudljiv meč, s obzirom na ambicije i kvalitet oba tima.

Igraju veoma dobrao na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probelme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minut amogu da reše meč u svoju korist.

S druge strane, iako je pozicija tima već određena, za Crvenu zvezdu je od velike važnosti da završi ovaj deo takmičenja pobedom na domaćem terenu. To će biti prilika da pokaže svoj kvalitet i da se oprosti od evropske sezone sa pozitivnim rezultatom pred svojim navijačima. Očekuje se da će hala biti ispunjena, a atmosfera na tribinama će svakako biti jedan dodatni faktor motivacije za igrače Zvezde.

Takođe, kako je ovo duel dva bratska kluba, očekuje se da i atmosfera na tribinama bude na visokom novou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading