PONOVO POČINJE: Džoel Embid PRETI Nikoli Jokiću iz prikrajka!

Autor:

Sport

01.04.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko rivalstvo se zahuktava.

PONOVO POČINJE: Džoel Embid PRETI Nikoli Jokiću iz prikrajka!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Košarkaš Filadelfija Seventisiksersa, Džoel Embid, konačno se vraća posle duge povrede.Rođeni Kamerunac je van parketa bio još od 30. januara zbog povrede meniskusa koja ga je odvojila sa terena više od dva meseca.

Usled neigranja, Embid je izgubio pravo da učestvuje u MVP trci, tako da će se reprezentativac Amerike ove sezone tu nagradu morati da prepusti, po svoj prilici, najvećem rivalu Nikoli Jokiću. 

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid i Nikola Jokić

Ekipa iz File je od peha svoje superzvezde dosta opala na tabeli. Trenutno se nalaze na osmoj poziciji u NBA ligi i sve su veće šanse da će mesto u glavnom doigravanju morati da zarade kroz plej-in. 

Sa druge strane, Denver Nagetsi žare i pale Zapadom i zauzimaju drugu poziciju sa 52 pobede. Deluje da su glavni favoriti za osvajanje finala svoje konferencija, a takođe je mali broj timova koji može da im parira sa Istoka. 

Upravo su siksersi jedna od tih ekipa, a njihov niski plasman nikoga ne bi trebalo da zavara. Verovatno da nikoga iole zainteresovanijeg za NBA košarku ne bi iznenadilo ukoliko bi došlo do finala Denver - Filadelfija. Ipak, moraće Embid i ekipa da se nose sa manjkom prednosti domaćeg terena i da svoju šansu za suprotstavljanje Jokiću i ekipi čekaju iz prikrajka. 

Podsetimo, Džoel Embid je do svoje zimske povrede igrao istorijsku sezonu. U proseku je beležio 35 poena po meču, a tome je dodavao skoro 11 skokova i blizu šest asistencija. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading