PUKLA "STOTKA" U MORAČI! Podgoričani RAŽALOSTILI grobare pred meč Partizana!

Autor:

Sport

16.03.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti savladali su čačanski Borac rezultatom 100:79 u 23. kolu AdmiralBet ABA lige.

PUKLA "STOTKA" U MORAČI! Podgoričani RAŽALOSTILI grobare pred meč Partizana!

Foto: ABA liga/KK Budućnost/Filip Roganović

Sigurnom pobedom Podgoričani su osigurali ostanak na drugoj poziciji do kraja ove runde, bez obzira na meč Partizana i FMP Železnika.

Budućnost je dva puta dozvoljavala Borcu da se vrati iz dvocifrenog minusa, a onda je sredinom treće četvrtine napravila novi beg za koji gosti iz Čačka nisu imali odgovor.

Podgoričani su tako bez problema trijumfovali 10. put zaredom u AdmiralBet ABA ligi i nastavili po planu odbranu drugog mesta pred start plej-ofa regionalnog takmičenja.

Pred oko 1.300 gledalaca u Morači domaćin je konstantno kontrolisao rezultat, a nakon 30 minuta je bilo kristalno jasno da Čačani više nisu konkurentni, jer je razlika pred ulazak u poslednji kvartal iznosila +22 (76:54).

Budućnost je solidnu razliku imala i u prvoj četvrtini, onda i u drugoj (34:23) i karakteristika u tim momentima je bila da je lako dozvoljavala srpskom timu da smanji minus.

Poslednji put je Borac bio pretnja tri minuta prije kraja trećeg perioda, kada je smanjio na 51:46, da bi posle tajm-auta Andreja Žakelja "plavi" sve rešili po kratkom postupku. Poslednja četvrtina je tako samo bila odrađivanje posla, pa je u dva navrata bilo i 30 razlike.

Republika

Foto: ABA liga/KK Budućnost/Filip Roganović

 

Kenan Kamenjaš je bio najefikasniji sa 17 poena za 18 minuta, po 16 su postigli Jogi Ferel i Nikola Tanasković, a dvocifren je bio i Marvin Džons (11). Dževon Frenklin je bio ubedljivo najbolji u Borcu sa 24 poena.

Pred crnogorskim šampionom je sada duel sa FMP u Železniku u četvrtak, a posle toga okršaj sa Partizanom koji će gotovo sigurno biti odlučujući za osvajanje druge pozicije.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading