VLADIMIR KUZMANOVIĆ EKSKLUZIVNO: Zvezda NEMA LIDERA! Niko nije DOSTOJNO odmenio TEA!

Autor:

Sport

02.03.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivanja javnosti su bila velika, ali igra to nije opravdala.

VLADIMIR KUZMANOVIĆ EKSKLUZIVNO: Zvezda NEMA LIDERA! Niko nije DOSTOJNO odmenio TEA!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu rezultatom 74:66 u 27. kolu Evrolige.

Izabranici Janisa Sferopulosa su ovim neuspehom praktično izgubili šanse za plasman u plej-in elitnog takmičenja, pošto se na sedam kola do kraja nalaze na 16. mestu uz skor 10-17.

Utakmica u Minhenu bila je "biti ili ne biti" za crveno-bele, a nije pokazala ništa što već previše puta ove sezone nismo videli.

Zvezda je bila bez ideje u napadu, a izostanak Miloša Teodosića je ostavio crveno-bele bez dirigenta na terenu.

Nedostatak lidera je najveći problem ovog tima, a upravo to nam je rekao košarkaški analitičar i bivši košarkaš crveno-belih Vladimir Kuzmanović, koji je ekskluzivno za naš portal Republika.rs prokomentarisao još jedan poraz Zvezde.

- Osetio se nedostatak lidera i skorera u Minhenu. Jago to nije, i nije ni doveden da bude. Zvezda je izuzetno ušla u utakmicu, sedam minuta je sve funkcionisalo besprekorno, a onda se desio neobjašnjiv pad. Stiče se utisak da bez Teodosića ovaj tim nije isti, što je zabrinjavajuće - počeo je priču Vladimir Kuzmanović, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Nedostajao u Minhenu - Miloš Teodosić

 

- Voleo bih da sam video malo više karaktera kod pojedinaca, prosto mi nije jasno da kad već pobeđuju utakmice sa Teom i izgledaju dobro, kako niko ne može da pokaže da može da se pobedi i bez Miloša.

Janis Sferopulos je zatekao ovaj sastav, urađena je doselekcija, ali mnogo toga škripi i dalje.

- Čini mi se da je Sferopulos morao da suzi izbor igrača na koje računa, neku skraćeniju rotaciju koja mu donosi rezultat. Čini se da se luta sa petorkama i da nije profilisana ona najbolja.

Adam Hanga je pokušao da preuzme odgovornost, ali...

- Hanga od povrede nije isti igrač. Pokušavao je da drži konce igre u svojim rukama, ali nije išlo nikako. Imao je dva leva ulaza gde nije bio ni blizu koša, i sve je to izgledalo mučno.

Republika

Foto: Starsport

Razočarao - Adam Hanga

 

Ostaje žal za boljim rezultatom.

- Bajern je odigrao sasvim prosečan meč, tako da je ova utakmica svakako mogla i morala da se pobedi. Zvezda je pokazala recimo protiv Fenerbahčea da može da pobedi svakoga, ali je nažalost previše puta ove sezone prikazala i obrnuto. Izgubljene su neke utakmice koje nisu smele, svakako su svi više očekivali od ovog sastava.

Mora da se odigra do kraja shodno renomeu kluba.

- Ostaje još sedam kola do kraja, Zvezda mora da odigra časno, da pokaže da želi i da se makar približi prošlogodišnjem skoru. Ukoliko navijači vide želju i borbu, to će biti dobar znak za budućnost - zaključio je Vladimir Kuzmanović.

Crveno-bele očekuje teško gostovanje u Monaku, a zatim serija domaćih utakmica protiv Makabija, Panatinaikosa i Virtusa.

Prošle sezone u Evroligi je ostvaren skor 17-17 što je bilo dovoljno za deseto mesto na tabeli.

Dakle, ukoliko crveno-beli žele da izjednače rezultat od prošle godine, moraju da pobede sve utakmice do kraja, uključujući i gostovanje šampionu Evrope Real Madridu.

Deluje kao nemoguća misija, ali od Zvezde sve može da se očekuje...

RASPORED ZVEZDE DO KRAJA EVROLIGE:

Monako - C. zvezda / 7. mart
C. zvezda - Makabi / 14. mart
C. zvezda - Panatinaikos / 20. mart
C. zvezda - Virtus / 22. mart
Real - C. zvezda / 29. mart
C. zvezda - Olimpijakos / 4. april
Efes - C. zvezda /11. april

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ac

02.03.2024 12:39

Nema igre dok se Moka Slavnic ne vrati