HRVATSKI TRENER NAKON PORAZA U ARENI: "Kada igrate protiv Partizana kod kuće..."

Autor: M. M.

Sport

29.02.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mijatović jasan nakon pobede Partizana.

HRVATSKI TRENER NAKON PORAZA U ARENI: "Kada igrate protiv Partizana kod kuće..."

Foto: Starsport

Košarkaši Anadolu Efesa porazom od Partizana 100:90 napravili veliki korak unazad u borbi za mesto u plej-inu Evrolige. 

Uprkos tome hrvatski trener na klupi gostiju Tomislav Mijatović konferenciju za medije otvorio je čestitkama za obe ekipe.

- Velika košarkaška bitka u pravoj košarkaškoj atmosferi. Svi mogu da budu srećni onim šta su videli. Propustili smo šanse za pobedu - kazao je Mijatović pa dodao:

- Kad igrate protiv Partizana kod kuće, ne smete da imate miskomunikaciju pri kraju, nedostatak koncentracije, ali to ne umanjuje velike čestitke mojim igračima. Moramo da nastavimo ovako i da nastavimo da se borimo do kraja za naše igrače. Razmišljamo sada o sledećem protivniku.

Nije previše klunuo nakon 11. neuspeha.

- Gledajte, ja sam životni optimista, klasa optimista. Ne bavimo se ovim sportom zbog XY stvari, nego da pobedimo. Ja verujem u naše igrače. Ako gledate našu ekipu ove godine imali smo dosta uspona i padova uzrokovanim raznim stvarima, kao što su povrede. Veseli me što ne prestajemo da se borimo. Igrali smo protiv sjajne ekipe Partizana, koja je sjajno vođena, to zna ceo svet, i to je dobro. Da li moramo bolje? Moramo. Da li smo primili previše? Previše. Dok se igra, mi se nećemo predavati. Čestitke ekipi, čestitke momcima na sjajnom fajtu, ali mi nećemo odustati ni u jednom trenutku - kaže Mijatović.

O atmosferi u Areni nije imao mnogo toga novog da kaže.

- Nisam ja prva osoba u Evropi ili svetu koja će reći da je jako lepo igrati u ovoj atmosferi. Sa sportske strane, motivacija obe ekipe je da pokažu svoj maksimum. Ponavljam, mislim da su obe ekipe to uradile večeras, sa kojim postotkom više protivnik, ali to ne umanjuje fajt i ponos na naše igrače. Ovakve utakmice ti daju za pravo da ideš dalje u borbu i fajt u atmosferama koje su možda manje košarkaškije od ove. Sve je bilo sjajno, ja bih voleo da se osećam super sjajno sa pobedom, ali dobro, treba to zaslužiti. Mi smo Efes, isto kao Partizan ima svoj ponos, imamo i mi dinastiju da branimo. To je obaveza, da se svaku utakmicu dokazujemo ponovo - ističe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading