NAGRADA SARADNIKU POKOJNOG DEJANA MILOJEVIĆA! Poznati trener dobija NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI!

Autor: M. M.

Sport

24.02.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Amerike i Golden Stejta postaće najplaćeniji u NBA ligi.

NAGRADA SARADNIKU POKOJNOG DEJANA MILOJEVIĆA! Poznati trener dobija NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI!

Foto: Tanjug/AP

Stiv Ker

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker postaće najplaćeniji trener u istoriji NBA lige.

Kako prenosi ESPN, selektor košarkaške reprezentacije SAD će za dve godine ugovora sa "ratnicima" zaraditi čak 35 miliona dolara. Ker je dogovorio produžetak ugovora koji mu ističe ove sezone, a dobijaće po 17.5 miliona po sezoni.

Stiv Ker, koji je nedavno boravio u Beogradu na sahrani Dejana Milojevića, sa Golden Stejtom je osvojio četiri titule prvaka NBA. Pokojni Srbin, sve do smrti prošlog meseca, bio mu je pomoćnik u stručnom štabu.

Iako će biti najplaćeniji trener, Ker ipak neće dobijati najviše novca. Kako piše gore pomenuti medij, trener San Antonio Sparsa Greg Popović godišnje će dobijati više novca od kolege, pošto iskusni trener srpskog porekla obavlja dve funkcije u klubu iz Teksasa. Naime, osim što je trener od čega mu sleduje 16 miliona, Popović je ujedno i predsednik San Antonija.

Kada je reč o ostalim trenerima, na trećem mestu po zaradi je Erik Spolstra iz Majamija sa 15 miliona dolara. Montiju Viliamsu, šefu struke Detroit Pistonsa, sleduje 13.000.500 dolara po sezoni, dok je na petom mestu Rik Karlajl iz Indijana sa 7.250.000 dolara godišnje.

Stiv Ker je preuzeo Golden Stejt 2014. godine i već je deset godina u ovom timu. Njegovo produženje ugovora podudara se sa istekom ugovora Stefa Karija na kraju sezone 2025/26.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading