SRPSKI OKRŠAJ NA NBA KLUPAMA! Rajaković IZAŠAO kao POBEDNIK! Bogdanović pružio SLABU partiju!

Autor:

Sport

24.02.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć smo videli mnoštvo nesvakidašnjih scena.

SRPSKI OKRŠAJ NA NBA KLUPAMA! Rajaković IZAŠAO kao POBEDNIK! Bogdanović pružio SLABU partiju!

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković

Toronto Raptorsi su slavili sa 123:121 i naneli treći vezani poraz ekipi Atlante. Utisak je da Atlanta igra sve slabije i postoji rizik da bi mogla da ostane bez mesta u doigravanju ukoliko se nešto ne promeni.

Srpski reprezentativac, Bogdan Bogdanović, nije imao svoje veče, postigavši 14 poena, ali uz lošu šutersku efikasnost.

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović


Noćas se desio istorijski trenutak kada je prvi put došlo do trenerskog okršaja između srpskih trenera u NBA ligi. Trener Atlante, Kvin Snajder, bio je isključen nakon samo četiri minuta igre protiv Toronta, što je dovelo do toga da ekipu vodi Igor Kokoškov. Ovaj neobičan događaj je privukao pažnju košarkaške javnosti, a utakmica je na kraju završena pobedom Toronta.

Foto: Starsport

Igor Kokoškov na klupi reprezentacije Srbije

Darko Rajaković, rođeni Čačanin, postao je prvi trener iz Srbije koji je dobio priliku da samostalno predvodi ekipu u NBA ligi. Nakon što je letos imenovan za prvog trenera Toronta, Rajaković je brzo pokazao ogromnu perspektivu. Ovaj iskusni strateg, koji već neko vreme radi u Americi, već na startu svog samostalnog angažmana stvara značajan uticaj u ligi.

Kvikli je predvodio Raptorse do pobede sa 24 poena, dok je Barns dodao 20, a Dik 18 poena. Sa druge strane, Džavonte Marej je bio ključan za Atlantu sa 24 poena, uz dobre partije Hantera i Bea. Vredi pomenuti da je katastrofalan meč odigrao Tre Jang, prva zvezda Atlante, koja je završila sa samo 11 poena i lošim procentima šuta.

Pored utakmice Toronta i Atlante, vredi spomenuti i učešće Nikole Jokića u pobedi Majamija nad Nju Orleansom 106:95. Jokić je odigrao 21 minut, ali nije imao zapaženu ulogu u ovoj utakmici, upisavši tek tri poena i dva skoka. Ova utakmica takođe privlači pažnju javnosti zbog učešća srpskog košarkaša.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading