SENZACIJA U DANSKOJ! Džikićeva Gruzija na KOLENIMA!

Autor:

Sport

23.02.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađujuća pobeda domaćina.

SENZACIJA U DANSKOJ! Džikićeva Gruzija na KOLENIMA!

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

Već na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci usledio je šokantan rezultat i to u grupi gde je Srbija!

Naime, u okviru C grupe, Gruzija je doživela senzacionalan poraz od Danske rezultatom 75:69. Iako su izabranici Aleksandra Džikića dominirali na početku utakmice, Skandinavci su uspeli da preokrenu rezultat i zabeleži veliku pobedu. U poslednjem periodu, Danci su pokazali izuzetnu odvažnost, timski duh i čvrstinu, što je rezultiralo nedostižnom prednošću.

Najbolji pojedinac u ekipi poraženih bio je Tornike Šengelija, centar Virtusa iz Bolonje je demonstrirao izvanrednu igru ubacivši 27 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Njegova izvanredna partija nije bila dovoljna da Gruzija izbori pobedu, ali svakako predstavlja svetlu tačku u porazu.

Foto: www.profimedia.rs

Tornike Šengelija

Nakon ovog neočekivanog poraza, Danska će se suočiti sa Finskom u drugom kolu kvalifikaicja, dok će Gruzija imati priliku da se iskupi protiv selekcije Srbije već u ponedeljak. S obzirom na iznenađujući ishod prethodne utakmice, susret Pešićevih i Džikićevih izabranika izazvaće veliko interesovanje ljubitelja košarke.

Ovaj rezultat sigurno će ostaviti traga na dalji tok kvalifikacija, pošto je Gruzija bila veći favorit od Danaca za osvajanje mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading