KOŠARKAŠI ZVEZDE BOLJI OD PARTIZANOVIH NA SVIM POLJIMA: Gedraitis nadigrao Ponjitku, Tobi takođe briljirao!

Autor:

Sport

22.02.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litvanija bolja od Poljske, Slovenija od Ukrajine.

KOŠARKAŠI ZVEZDE BOLJI OD PARTIZANOVIH NA SVIM POLJIMA: Gedraitis nadigrao Ponjitku, Tobi takođe briljirao!

Foto: FIBA

Rokas Giedraitis i Mateuš Ponjitka na kvalifikacionom meču za Evrobasket

Košarkaši Litvanije ostvarili su ubedljivu pobedu nad Poljskom na početku kvalifikacija za Evrobasket rezultatom 83:64, a posebno zanimljiv duel između ove dve reprezentacije bio je i zbog prisustva Rokasa Giedraitisa iz Crvene zvezde i Mateuša Ponjitke iz Partizana. Litvanci su dominirali tokom većeg dela meča, iako su imali manjih poteškoća u prvoj četvrtini kada su uspeli da ih napadački ograniče na samo 16 poena. Međutim, Litvanija je ubrzo pronašla svoj šut za tri poena i uspostavila ubedljivu prednost, završavajući meč sa skoro 20 poena razlike.

Rokas Giedraitis među najefikasnijima

Rokas Giedraitis, košarkaš Crvene zvezde, istakao se kao jedan od najefikasnijih igrača u redovima Litvanije. Sa 13 poena, tri skoka i jednom asistencijom, Giedraitis je pokazao svoju veštinu i doprineo ubedljivoj pobedi svoje reprezentacije. Njegov savršen šut za dva i solidan za tri poena bili su ključni za uspeh Litvanije.

Mateuš Ponjitka takođe efikasan

Sa druge strane, Mateuš Ponjitka, prvotimac Partizana, takođe je zabeležio 13 poena, sedam skokova i šest asistencija za reprezentaciju Poljske. Iako je proveo 35 minuta na terenu, njegov doprinos nije bio dovoljan da Poljska parira ubedljivoj igri Litvanije.

Republika

Foto: Starsport

Majk Tobi

Slovenija pobedila Ukrajinu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo


Košarkaška reprezentacija Slovenije ostvarila je pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, savladavši selekciju Ukrajine rezultatom 87:73. Najbolji pojedinci u redovima pobedničkog tima bili su Klemen Prepelič sa 30 poena, Jaka Blažič sa 18 i ono što je najbintije zvezdašima - Majk Tobi sa 11 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading