ZVEZDA JE PROTIV PARTIZANA OBORILA JOŠ JEDAN REKORD! Niko NIKADA nije OVO uradio na Kupu!

Autor:

Sport

19.02.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se o pobedama u finalu.

ZVEZDA JE PROTIV PARTIZANA OBORILA JOŠ JEDAN REKORD! Niko NIKADA nije OVO uradio na Kupu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća četvrti put zaredom, pošto su u velikom finalu u niškom Čairu savladali večitog rivala, ekipu Partizana rezultatom 85:79.

U tekstu koji je osvanuo na klupskom sajtu, opisana je priča Miloša Teodosića na ovom turniru.

- U subotu uveče, niški “Čair” je svedočio neverovatnom trijumfu Zvezde, a srce te pobede kucalo je u ritmu Miloša Teodosića. Za njega, to nije bio samo još jedan trofej, već ostvarenje dečačkog sna! Njegova posvećenost i doprinos klubu se ne mogu meriti samo brojkama i pogledom na statistiku. Teo nije bio samo igrač koji je ubacio 16 poena, uz pet asistencija i pet skokova, već je bio izvor energije svog tima. Prekaljeni organizator igre je znao kako i kada šta treba da uradi, te je samo još jednom potvrdio zašto nosi epitet jednog od lidera naše ekipe. Miloš Teodosić posle pobede u finalu Kupa Radivoj Korać nije krio sreću i uzbuđenje, a to je potvrdio i izjavom da mu je ovo najdraži trofej do sada u karijeri - piše na zvaničnom sajtu crveno-belih.

 

 

U nastavku, dotakli su se rekorda koji su oboreni.

- Kada govorio o suvim brojkama, neizbežno je pomenuti da je Zvezdi ovo 13. trofej nacionalnog Kupa. Prvi su uspeli da osvoje još davne 1971. godine, da bi potom osvajali i: 1973, 1975, 2004, 2006, 2013, 2014, 2015, 2017, 2021, 2022, 2023, kao i 2024. godine.

Dakle, naš tim je pobedom u subotu uveče ispisao istoriju kluba, pošto je ovo najduži niz trijumfa u finalu kada govorimo o nacionalnom Kupu.

Na vrhu liste igrača sa najviše osvojenih “Žućkovih levica” sa ekipom Zvezde se osamio Branko Lazić, kom je ovo ukupno osmi trofej. U stopu ga prati Luka Mitrović sa titulom manje, dok Stefan Lazarević i Dejan Davidovac imaju po tri, a Nemanja Nedović i Dalibor Ilić po dve.

Kada govorimo o ostalim igračima, kao i treneru Janisu Sferopulosu, njima je “Žućkova levica” osvojena u subotu uveče prvi trofej u Crvenoj zvezdi. - stoji u nastavku priče na klupskom sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading