PETRUŠEV POKAZAO LESORU KO JE GAZDA: Srbin pogurao Olimpijakos ka prvom trofeju u sezoni!

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki derbi odigran je u finalu grčkog Kupa.

PETRUŠEV POKAZAO LESORU KO JE GAZDA: Srbin pogurao Olimpijakos ka prvom trofeju u sezoni!

Foto: Profimedia

Filip Petrušev

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su nacionalni Kup Grčke, pošto su u velikom finalu savladali najvećeg rivala, ekipu Panatinaikosa, rezultatom 69:58 (14:12, 16:13, 17:14, 22:19).

Pirejski crveno-beli su na taj način došli do 12. pehara Kupa u istoriji kluba.

Žestoka i zanimljiva borba viđena je u duelu dva najljuća protivnika u grčkoj košarci, a krunisana je pravom rezultatskom klackalicom do sredine treće četvrtine, posle čega je Olimpijakos ipak uspeo da prelomi meč. U tim trenucima su crveno-beli dodali gas i prešli u konstantno vođstvo, koje je ubrzo prešlo u dvocifrenu prednost, rešivši pitanje pobednika ekspresno.

U pobedničkom sastavu istakli su se Mustafa Fal sa 13 poena, sedam skokova i dve asistencije, dok je Mozes Rajt sakupio 13 koševa i šest uhvaćenih lopti. Reprezentativac Srbije Filip Petrušev je meč završio sa deset poena, dva skoka i dve asistencije.

Drugi srpski košarkaš u redovima Olimpijakosa, cenatr Nikola Milutinov, nije igrao na ovom meču zbog povrede.

Sa druge strane, u poraženom taboru je najbolji bio Konstantinos Mitoglu sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Matijas Lesor dodao 12 poena, uz dva skoka i jednu asistenciju.

Ovaj duel će sigurno dugo ostati u sećanju ljubitelja košarke u Grčkoj, a Olimpijakos može da se ponosi osvajanjem još jednog prestižnog trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading