NAJNOVIJE INFORMACIJE: Žarko Paspalj je STABILNO! Urađena mu je ABLACIJA SRCA!

Autor:

Sport

12.02.2024

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve će biti u redu sa Paspaljem.

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Žarko Paspalj je STABILNO! Urađena mu je ABLACIJA SRCA!

Foto: ABA liga

Košarkaška legenda i trofejni reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, Žarko Paspalj hitno je hospitalizovan.

Uzrok odlaska u bolnicu bile su srčane smetnje koje su se pojavljivale iz dana u dan sve više i više.

Kako saznaje Sport klub, Paspalj je boravio u Edinburgu gde je osetio nelagodnosti, a pri povratku u Grčku simtopmi su se nastavili.

Republika

Foto: Starsport

Žarko paspalj

 

Košarkaš se javio lekarima, a odlučeno je da mu se uradi intervencija na srcu(ablacija) koja je svakako bila planirala, a ovo je samo ubrzalo proces.

Ablacija predstavlja način lečenja jakih aritmija i predstavlja proceduru kojom se umanjuju simptomi atrijalne fibrilacije kao što su ubrzani i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor. Ablacija se savetuje ukoliko ostali načini lečenja ne daju željene rezultate. Cilj procedure, koja se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji jeste da se uspostavi normalan srčani ritam.

Podsetimo, Paspalj je i ranije imao zdravstvenih problema, a doživeo je dva srčana i moždani udar.

- Meni se to desilo na sportu i generalno, meni se uvek i dešavalo na sportu, šta god to značilo, sport, može da bude i fudbal, tako smo i počeli, tako smo završili na kraju. Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije. E sad, kako čovek to da prepozna, ja, svakako, nisam - govorio je o prvom srčanom udaru Paspalj.

Paspalj je bio svetski prvak s jugoslovenskom reprezentacijom 1990. Tri puta je bio evropski prvak 1989, 1991. i 1995. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading