KUM DEJANA MILOJEVIĆA SE GUŠIO U JECAJIMA! Mića Radovanović poslao BOLNI POSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU!

Autor:

Sport

10.02.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da je iko ostao ravnodušan.

KUM DEJANA MILOJEVIĆA SE GUŠIO U JECAJIMA! Mića Radovanović poslao BOLNI POSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU!

Foto: ST/Dragan Kadić

Na komemoraciji Dejana Milojevića u Skupštini grada Beograda prisustvovali su najviđeniji ljudi sportskog sveta. Ipak ,deluje da je najveći utisak ostavio kum proslavljenog stručnjaka, Milan Radovanović.

Od njegovog govora, sve je prošla jeza u prostoriji, a sam Radovanović teško je uspevao da suzdrži gromki plač za preminulim prijateljem. 

- Poštovani prijatelji ovih dana slušamo prelepe priče o Dekiju, tako da oprostite ako se ponavljam. Deki je imao veliko srce, hteo sam govoriti iz glave, ali ne želim nijednu lepu reč da izostavim. Dejana sam upoznao sa 14 godina, bili smo suparnici na terenu. Njegov ponos i deviza "samo napred" bez predaje karakteristični su za kraj u kome je odrastao. Nekoliko godina kasnije, povezala nas je misao Miše Lakića, u divnom košarkaškom projektu. To je postala i ostala jedna velika porodica. Dejan me je odmah osvojio, upoznao sam sve njegove, čitavu porodicu, a taj krug se uvek povećavao. Do kraja je hrlio ljudima raširenih ruku i svuda je stvarao čvrsta prijateljstva. On je bio i ostao čovek sa stavom i integritetom, radio je na sebi, a već sa 18 godina mi je rekao da će se oženiti u 21., da će igrati u Partizanu, da želi da bude selektor i da razvije svoju košarkašku akademiju. To se nije ostvarilo. Bio je izuzetnog intelekta i radoznalosti, družio se sa naučnicima programerima, čitao klasike, bavio se biznisom. Dejan je bio ujedinitelj, most koji spaja. Povezao je Partizan FMP, Bdućnost i Megu. Slušalli su ga svi veliki igrači, treneri i uspešni ljudi: Miško Ražnatović, Stiv Ker, Predrag Danilović, Duško Vujošević... - rekao je Mića Radovanović ne mogavši u potpunosti da okonča svoje slovo, gušeći se u sopstvenim jecajima. 

Za kraj je kroz suze završio svoj govor, jedva sričući poslednje reči kako će ga svi večno pamtiiti, te da uspomena na Dejana nikada neće nestati.

Porodica nije ostala ravnodušna na prelepe reči dugogodišnjeg saputnika kroz dobro i zlo. 

 

Foto: ST/Dragan Kadić

Porodica
Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević iznenada je preminuo od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojip šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najvći životni san bio mu je da postane selektor Srbije, ali ga nažalost nije dosanjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading