DANILOVIĆ SKRHAN NA MILOJEVIĆEVOJ KOMEMORACIJI! Jedva je izgovorio SRCEPARAJUĆE REČI!

Autor:

Sport

10.02.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KSS je video Dekija u reprezentaciji.

DANILOVIĆ SKRHAN NA MILOJEVIĆEVOJ KOMEMORACIJI! Jedva je izgovorio SRCEPARAJUĆE REČI!

Foto: ST/Dragan Kadić

Kobnog 17. januara svi su ostali zatečeni vestima da je tragično preminula košarkaška legenda Dejan Milojević. Na današnji dan održava se komemoracija u njegovu čast u Skupštini grada Beograda, od 12.00 časova.

Prisutnima se obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, emotivnim rečima, koje je jedva izgovorio od suza, nekadašnja zvezda Partizana oprostila se od dugogodišnjeg prijatelja. 

- Želeo bih da uputim saučešće porodici Milojević, ali i košarkaškoj porodici Srbije. Napustio nas je veliki košarkaš sjajan trener, i pre svega veliki čovek. Imao sam to zadovoljstvo da budemo prijatelji, iako nismo bili saigrači. Nosio je u sebi žar i pozitivnu drskost i sve osobine koje krase velikog čoveka. Moja je bila čast da imam uticaj na njegov dolazak u Partizan. Nikada Dejan nije bio trula jabuka u timu, njemu su svi verovali bez pogovora, a svi oni koji su ga malo poznavali, odmah su ga zavoleli. Ima li većeg priznanje da svi koji vas vide, odmah vas zavole u ovim vremenima u kojima je to retko. Bio je pravi patriota, voleo je reprezentaciju i svoju zemlju. Bio sam siguran da će Dejan vrlo brzo voditi reprezentaciju na najvećem takmičenju, ali to se nažalost neće desiti. Ostaje samo uspomena i lepo sećanje. Neka mu je laka crna zemlja- rekao je Predrag Danilović. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Predrag Danilović

 

Dejan Milojević

Podsetimo, Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Blistavu igračku karijeru počeo je u Beovuku, da bi potom prešao u FMP Železnik za koji je sa uspehom nastupao. Najblistavije trenutke, ipak, doživeo je igrajući za Budućnost iz Podgorice i Partizan. Sa ova dva kluba beležio je ogromne uspehe. Kasnije je branio boje španske Valensije, Galatasaraja iz Istanbula, dok je karijeru završio u Humskoj igrajući za crno-bele.

U trenerske vode uplovio je kao šef stručnog štaba Mege, gde je svojevremeno trenirao najboljeg srpskog košarkaša i prvu zvezdu NBA lige Nikolu Jokića, da bi se 2021. godine otisnuo u Sjedinjene Američke Države, kao asistent trenera Golden Stejt Voriorsa, Stiva Kera.

U dresu košarkaške reprezentacije Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading